Társoldalunk:

Két napja nem tudják, hogyan halt meg a PSG egykori kapusa

2021.05.08. 10:20

Csütörtökön holtan találták otthonában Christophe Revault-t, a Paris Saint-Germain, a Le Havre, a Rennes és a Toulouse korábbi kapusát. 49 éves volt.

A L'Equipe francia sportlap cikke szerint az egykori kapus váratlan halálának oka egyelőre ismeretlen. Mint írják, Revault 1992 és 1997 között a Le Havre csapatában lett ismert játékos, innen került a Paris Saint-Germainhez. 

Jean-Michel Moutier, a PSG korábbi sportigazgatója a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy Bernard Lama pótlására szemelték ki a fiatal kapust, akinek leigazolását a korábbi válogatott legenda, az 1984-ben Eb-győztes francia csapat kapusa, Joel Bats is támogatta. 

"Volt egy jelenléte, magas volt, minden képessége megvolt, ami a modern kapusokra jellemző. És kemény srác volt. Párizsban sajnos adódtak problémái, így aztán magammal vittem, amikor a Rennes-hez kerültem. Nagyszerű szezonja volt, mielőtt egy Lyon elleni meccsen megsérült, akkoriban közel járt, hogy a válogatottba is bekerüljön, folyamatosan fejlődött. Kedves srác volt, akire mindig lehetett számítani."

A fővárosi csapat egykori elnöke, Michel Denisot is hangsúlyozta, hogy Revault nem a magasabb fizetésért igazolt a PSG-hez, hanem azért mert fejlődni akart, és az európai kupákban szeretett volna szerepelni.

A balszerencsés párizsi szezon után 1998-tól játszott a Rennes, a Toulouse és végül ismét a Le Havre csapatában. Karrierje során 530 bajnoki mérkőzésen lépett pályára.