Két napja nem tudják, hogyan halt meg a PSG egykori kapusa

death Horizontal INSOLITE CHAMPIONNAT DE FRANCE MATCH FOOTBALL
(FILES) In this file photo taken on December 14, 1997, Paris Saint Germain's goalkeeper Christophe Revault, reacts during the French L1 football match between Paris Saint Germain (PSG) and Metz at the Parc de Princes Stadium in Paris. - French former goalkeeper Christophe Revault, died at the age of 49, announced Le Havre football club on May 6, 2021. (Photo by Jacques DEMARTHON / AFP)
Vágólapra másolva!
Csütörtökön holtan találták otthonában Christophe Revault-t, a Paris Saint-Germain, a Le Havre, a Rennes és a Toulouse korábbi kapusát. 49 éves volt.

A L'Equipe francia sportlap cikke szerint az egykori kapus váratlan halálának oka egyelőre ismeretlen. Mint írják, Revault 1992 és 1997 között a Le Havre csapatában lett ismert játékos, innen került a Paris Saint-Germainhez.

Jean-Michel Moutier, a PSG korábbi sportigazgatója a lapnak nyilatkozva elmondta, hogy Bernard Lama pótlására szemelték ki a fiatal kapust, akinek leigazolását a korábbi válogatott legenda, az 1984-ben Eb-győztes francia csapat kapusa, Joel Bats is támogatta.

"Volt egy jelenléte, magas volt, minden képessége megvolt, ami a modern kapusokra jellemző. És kemény srác volt. Párizsban sajnos adódtak problémái, így aztán magammal vittem, amikor a Rennes-hez kerültem. Nagyszerű szezonja volt, mielőtt egy Lyon elleni meccsen megsérült, akkoriban közel járt, hogy a válogatottba is bekerüljön, folyamatosan fejlődött. Kedves srác volt, akire mindig lehetett számítani."

A fővárosi csapat egykori elnöke, Michel Denisot is hangsúlyozta, hogy Revault nem a magasabb fizetésért igazolt a PSG-hez, hanem azért mert fejlődni akart, és az európai kupákban szeretett volna szerepelni.

A balszerencsés párizsi szezon után 1998-tól játszott a Rennes, a Toulouse és végül ismét a Le Havre csapatában. Karrierje során 530 bajnoki mérkőzésen lépett pályára.