Társoldalunk:

Végleg felmentette a bíróság a barátnője bántalmazásával vádolt korábbi MU-legendát

2021.07.23. 19:04

A manchesteri legfelsőbb bíróság felmentette a barátnője bántalmazásával vádolt Ryan Giggset, a walesi futballválogatott szövetségi kapitányát.

A 47 éves szakembert 2020 novemberében vádolta meg élettársa, Kate Greville, valamint annak húga, Emma Greville azzal, hogy tettlegességbe torkolló veszekedés során mindkettőjüket bántalmazta, valamint, hogy előbbit meztelenül kizárta volna a közös hotelszobájukból.

Ugyancsak a vádpontok között szerepelt, hogy Giggs megfenyegette Kate Greville-t, hogy a barátainak és a munkatársainak kiteregeti a nő szexuális életének részleteit. A vitára, majd az azt követő veszekedésre pedig a tárgyaláson elhangzottak szerint azután került sor, hogy Kate Greville kérdőre vonta a korábbi futballistát annak állítólagos nőügyei miatt.

Ryan Giggs (elől) szabadon távozhatott a bíróságrólForrás: AFP/Oli Scarff

Az egész karrierjét, mintegy 24 évet a Manchester Unitedben töltő walesi futball-legenda végig tagadta az ellene felhozott vádakat, és most a bíróság sem látta bizonyítottnak azokat, így minden pontban felmentették ezúttal már másodfokon is, így lezárult az ügy.

Giggsnek az eset napvilágra kerülése után a posztjáról ugyan nem kellett lemondania, de el kellett hagynia a walesi válogatottat, amelyikkel így nem lehetett a részben budapesti rendezésű június-júliusi Európa-bajnokságon, ahol az előző, 2016-os tornán az elődöntőbe jutó csapat, ezúttal a nyolcaddöntőben búcsúzott miután 4-0-ra kikapott Dániától.