Vágólapra másolva!
Az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo megtiltotta az édesanyjának, hogy megnézze őt a szombat délután sorra kerülő Manchester United-Newcastle United mérkőzésen. A találkozót az egész világ árgus szemekkel figyeli majd, hiszen a 36 éves portugál sztár 12 év után tér vissza a Premier League-ben.

A 180-szoros válogatott focista minden bizonnyal bevethető lesz a szombat délutáni mérkőzésen. A show-elemek fokozása miatt nagy valószínűséggel csereként fogja őt pályára küldeni Ole Gunnar Solskjaer vezetőedző, hogy felrobbanjon az Old Trafford, amikor 75 ezren éltetik a visszatérő Ronaldót.

Az ötszörös aranylabdás édesanyja azonban egész biztosan nem lesz ott a szurkolók között, ugyanis le lett tiltva arról, hogy fontos meccseket nézzen.

Ronaldo édesanyja, Dolores Aveiro a madeirai zászlóval Forrás: AFP/Jonathan Nackstrand

Dolores ugyanis annyira ideges lesz fia játékát nézve, hogy az utóbbi időben kétszer is elájult a stadionban, és egyszer a fogai is kitörtek az esés során.

- mondta Ronaldo a Piers Morgannek adott interjúban, akinek a szombati meccse ugyan nem rendelkezik komoly téttel, de mivel 12 év után tér vissza Manchesterbe, az egész világ követni fogja.

Ronaldo apja, Dinis mindössze 52 éves volt, amikor meghalt alkoholizmus okozta májkárosodásban, mielőtt a fiából futballsztár lett volna. Fiatalként Portugáliáért háborúzott Mozambikban és Angolában, és az élmény nagyon rossz hatással volt rá. Az italhoz fordult, hogy segítsen elmenekülni a trauma elől.

De amikor komoly volt, néhányszor előfordult, hogy úgy éreztem, nagyon büszke volt rám" - tette hozzá az ötszörös aranylabdás.

Ronaldónak az édesanyja, Dolores Aveiro a legfontosabb ember az életében Forrás: NurPhoto/Oscar Gonzalez

Ronaldo 2003 és 2009 között futballozott a Manchester Unitedban. Ez alatt 292 meccsen 118 gólt lőtt, és 69 gólpasszt adott. Az első aranylabdája mellett háromszor nyert bajnoki címet, kétszer Ligakupát, kétszer angol Szuperkupát, egyszer FA-kupát, klubvilágbajnokságot és Bajnokok Ligáját.

2007-ben és 2008-ban megválasztották az év játékosának a Premier League-ben.