Vágólapra másolva!
Súlyos testi sértés vádjával a müncheni bíróság elé állt a németek világbajnok védője, Jérome Boateng. Az Olympique Lyon focistája állítólag a korábbi mennyasszonyát bántalmazta 2018-ban.

Boatenget azzal vádolják, hogy egy Karib-tengeri nyaraláson történt veszekedés során megsebesítette ikerlányai édesanyját, Sherin Senlert. A tárgyalás előtt az ügyészség azzal vádolta a sztárfocistát, hogy a Karib-tengeren 2018 júliusában elkövetett állítólagos támadás során egy lámpát és egy kisebb hűtődobozt dobott volt élettársára.

A bíróságon tanúskodó Sherin Senler azt mondta, hogy a veszekedés során Boateng megütötte, a haját tépte, fejbe harapta és sértegette. A nő elmondta a bíróságnak, hogy Boateng olyan erősen megütötte, hogy egy pillanatra elvesztette az eszméletét.

Sherin Senler és Jérome Boateng. Középen a két ikerlányuk: Lamia és Soley Forrás: AFP/Christof Stache

Boateng a tanúvallomásában az eseményeknek egy másik verzióját írta le.

Állítása szerint ő és volt barátnője összevesztek kártyázás közben. Boateng elmondása alapján Sherin Senler agresszívvá és sértegetővé vált, megütötte őt és megsérült az ajka. Amikor megpróbálta ellökni magától, a nő elesett. Azt mondta, hogy egy párnát az asztalhoz vágott, a lámpa pedig a padlóra esett.

A BBC értesülése szerint, ha a 33 éves védőt elítélik, pénzbírsággal vagy akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.