Szinte rá sem ismerni a korábban féltonnát megmozgató izlandi óriásra - képek

lifestyle Horizontal
Hafthor Julius Bjornsson of Iceland rests before the Max Overhead competition of the 2018 World’s Strongest Man in Manila on May 5, 2018. (Photo by NOEL CELIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Hafbór Julius Björnsson, a népszerű Trónok harca sorozat, Gregor "A hegy" Clegane óriása egészen elképesztő változáson ment keresztül az elmúlt másfél évben.

A 206 centi magas, fiatalon korosztályos válogatott kosárlabdázó izlandi színész a sorozatban játszott karakter minél hatásosabb megjelenítéséért nem spórolt a kilókkal, és mintegy 180 kilóra hízott. A forgatás után is hallottunk róla: 2020 májusában előbb megemelt egy 501 kilós súlyt, amivel új világcsúcsot állított fel, majd kihívta egy ökölvívó meccsre nagy riválisát a Világ legerősbb embere versenyekről, az angol Eddie Hallt.

Az összecsapás Hall bicepszszakadása miatt kútba esett, Björnsson azonban nem állt le a munkával, és elképesztő átváltozás ment keresztül: a napi kalóriabevitelét 10 ezerről 4 ezerre csökkentette, leadott mintegy 30 kilót, és fantasztikusan kigyúrta magát.

Hogy az életmódváltásnak van-e filmes háttere, azt nem tudjuk, az viszont biztos, hogy sportos van: szeptember 18-án szombaton A Hegy megküzd a minden idők egyik legjobb szkanderosával, a korábban a kanadai különleges erőknél szolgáló, Devon Larattal.