Vágólapra másolva!
Tízezrek, sőt, százezrek követik a közösségi médiában, miközben ő is szívesen figyeli világhírű élsportolók munkásságát. Az Origo Sport LIMIT című műsorának egyik műsorvezetője, Henry Kettner számára minden epizód forgatása emlékezetes marad, de elmondása szerint voltak olyan részek, amelyek kifejezetten igénybe vették a szervezetét.

Az utolsó forgatási nap után nem sokkal készült az összegző interjú, rekedten, köhögve fogadta az Origo Sport hívását a népszerű műsorvezető.

Csak nem belebetegedett a forgatásba?
De, őszintén szólva egy kicsit igen. Az utolsó napon strandröplabdáztunk, senki nem mondta, hogy kilenc fok lesz a sátorban, ahová pólóban és rövidnadrágban mentem, úgyhogy most kicsit rosszul vagyok. Nem vészes, de a köhögés elég nehezen szakadozik fel.

A strandröplabda sátorban csak látszólag volt kellemes a hőmérséklet Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ez volt a legemlékezetesebb felvétel?
Nem, számomra a legdurvább az volt, amire azt gondoltam, hogy a legkönnyebb és a legjobb lesz. Imádom a sebességet, odavagyok a versenyautókért és a motorsportért, de amikor Keszthelyi Vivien mellett megtapasztaltam, hogy milyen is a rövid féktáv, azt nem bírta a gyomrom. A tempóval nem volt gondom, de kétszázról harmincra lassulni tizedmásodpercek alatt, az alaposan próbára tett, úgyhogy egy kör után ki kellett szállnom.

Ki kellett szállnia Keszthelyi Vivien mellől Fotó: Polyák Attila - Origo

Említette, hogy odavan a motorsportért, más sportágakkal hogy áll?
Nagyon sok kapcsolódásom van, mert anyukám mindig is fontosnak tartotta, hogy mozogjak, sportoljak. Öt-hat évesen elkezdtem teniszezni, mellette úsztam, de kilenc éves koromban abbahagytam, jött helyette a kajak, amit 17 éves koromig versenyszerűen űztem. Ezzel együtt járt egy csomó másik mozgásforma, a futás, a konditermi edzés, és szívesen jégkorongoztam, a sífutást is kipróbáltam. 17 évesen teniszre váltottam, a mai napig teniszezem, országos másodosztályú csapatban vagyok, de ez inkább hobbi. Másfél éve elkezdtem muay thaiozni is.

Stollár Fanny vendégeként egy kis piknikre is volt idő Fotó: Polyák Attila - Origo

Akkor - gondolom - nagyon örült, hogy szakmabeliként Stollár Fannyval is forgattak.
Fantasztikus volt egy kicsit belátni a színfalak mögé, bepillantani az edzésébe, ráadásul ebben a részben a műsorvezető társam, Kempf Zozó egészen meglepő eredménnyel zárta a kihívást, de erről nem szeretnék többet elárulni előre.

Félprofi teniszezőként szívesen pillantott be Stollár Fanny felkészülésébe Fotó: Polyák Attila - Origo

Végül miért nem lett élsportoló?
Mert választanom kellett az élsport és a tanulás között, és utóbbi mellett döntöttem.

Mit tanult?
Három egyetemre is jártam, de nem azért, mert hülyegyerek vagyok, hanem mert kerestem az utamat. Belekóstoltam a mérnök-informatikába, a gazdasági informatikába is, végül a médiakommunikáció mellett kötöttem ki.

Több mint kétszázezer ember követi az Instagramon, influenszernek tartja magát?
Nem, utálom ezt a szót! Online tartalomgyártó vagyok, de sokkal inkább egyetemista.

Kiderült, hogy Henry Kettner (balra) és Tótka Sándor (jobbra) egykor ellenfelek voltak Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ha nem műsorvezetőként, hanem sportolóként lett volna a LIMIT vendége, akkor milyen sportág szerepelne Henry Kettner neve után?
Kajakos. Az volt a legfontosabb, legmeghatározóbb korszak az életemben, abban a közegben nőttem fel. Az egyik epizód főszereplőjével, Tótka Sándorral például versenyeztünk is egymás ellen, a forgatáskor ő emlékeztetett rá, hogy párosban a váciakkal legyőztük őt egyszer.

Akkor a Tótka Sándorral forgatott epizódban valószínűleg a kajakozás volt a középpontban.
Reménykedtem benne, hogy ez lesz a kihívás, de a műsorvezetőtársammal, Kempf Zozóval szemben nem lett volna fair, mert nagyon nehéz megülni egy kajakot, úgyhogy inkább golfozni mentünk. Hogy milyen végkimenetellel, az majd kiderül.

A wakeboardos Orbán Olivérrel forgatott rész is emlékezetes maradt Henry Kettner számára Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hogy érezte magát a LIMIT forgatása alatt?
Hatalmas élmény volt ilyen kiváló sportolókkal találkozni. Mindenki nagyon kedves, együttműködő volt, mindenkiben érződött az alázat a sportága iránt. A válogatott labdarúgó, Schafer András lenyűgözött a szerénységével, Orbán Olivér pedig, akit régóta ismerek, hozta a saját, nyers stílusát. A LIMIT-nek köszönhetően ismertem meg Bánhidi Bencét, aki szintén nagyon jó fej volt. Esztergályos Patrikkal viszont már játszottunk is egy csapatban. A 2022-es kézilabda-Eb-nek én vagyok az egyik nemzetközi reklámarca, egy promóciós meccsen egy csapatba kerültünk Patrikkal, ő négy gólt lőtt, én hármat, így nyertünk, jó volt ezeket az emlékeket feleleveníteni.

Van olyan sportág, amit szívesen kipróbálna, de még nem volt rá lehetősége?
A téli bobot! A síugrást is nagyon szeretem, igaz, csak nézni, mert ha alulról felnézek egy sáncra, rosszul vagyok.

Hogy Henry Kettner hogyan boldogult a különböző sportágakkal, az a november 29-én kezdődő LIMIT adásaiból kiderül.