Vágólapra másolva!
Babos Tímea a közösségi oldalán üzent azoknak, akik rendszeresen trágár üzenetekkel zaklatják az internetes oldalain. Édesapja elmondása szerint a dolog nem új, legalább 15 éve hiába küzdenek ellene.

A párosban négyszeres Grand Slam-győztes és háromszoros világbajnok klasszis a közösségi oldalán osztotta meg követőivel, hogy minek van kitéve jószerével napról napra.

"Amióta az eszemet tudom kapom meccsek után a rosszabbnál rosszabb üzeneteket.. Ha nyerek az a baj, ha épp veszítek akkor az még nagyobb baj. Szomorú, hogy az embereknek nincsen jobb dolguk, mint másokat kritizáljanak/bántsanak. Minden egyes meccsemen min.100%-ot próbálok nyújtani, van amikor nyerek és van amikor veszítek.

Mindenesetre ez egy borzasztó dolog és szeretném felhívni rá a figyelmeteket! Nem szabadna így lennie! Engem talán már kevésbé viselnek meg ezek az üzenetek (néha persze ez sem igaz), de a lényeg, hogy ezt abba kéne hagynia azoknak akik csinálják!!!

Szerintem inkább bátorítanunk és tisztelnünk kéne egymást!!!" - írta ki, és megosztott egy-két kíméletlenségig durva angol nyelvű kommentet, amit egy-egy mérkőzése után kapott, ezek közül a "legkedvesebb" úgy szól, hogy "Kérj ápolási szünetet és vonulj vissza", a többi viszont magyar fordítva a legdurvább mocskolódás, sőt olyan is van köztük, amelyikben a halálát kívánják, vagy éppen a családját fenyegetik.

Babos Tímea tisztában van vele, hogy az ilyen kommentek végig fogják kísérni a pályafutását Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

"Sajnos, ez már nem új téma, nagyjából tizenöt éve tart – mondta el a Blikknek Babos Csaba, a világranglista 161. helyén álló teniszező édesapja és edzője. – Kezdetben fogadási csalók találták meg, hogy veszítsen meccseket. Aztán jöttek ezek a trágár zaklatók.

Ezért is állt ki most a nyilvánosság elé. Az a baj, hogy mindez az eredményességre is kihathat. Tudat alatt talán közrejátszott abban, hogy Timi nem jutott elődöntőbe a héten az olaszországi Ortiseiben zajló keménypályás női tenisztornán.