Társoldalunk:

Óriási balhé és lövöldözés volt a BL-meccs előtt: Lisszabonban 54 szurkolót bevittek, tucatnyi sérült - videó

2021.12.09. 14:51

A portugál rendőrség 54 szurkolót állított elő szerdán a Benfica-Dinamo Kijev labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés előtt kialakult szurkolói összetűzéseket követően, amelyeknek tizenkét sérültje szorult kórházi kezelésre.

A rendőrség nem közölte az állampolgárságukat, csütörtökön mindannyiukat kihallgatásra szállítják a lisszaboni bíróságra. A tucatnyi sérültről elmondták, hogy a portugál főváros különböző kórházaiban látták el őket. A sajtó egy sérült rendőrről is beszámolt. 

A szurkolói összetűzésekre a stadion környékén, a mérkőzést megelőzően mintegy másfél, illetve fél órával került sor. Utóbbi, hevesebb csatározásban helyi beszámolók szerint a drukkerek köveket, táblákat és pirotechnikai eszközöket dobáltak, a rendőrök pedig az indulatok megfékezése érdekében - szóvivőjük közlése nyomán - 17 figyelmeztető lövést adtak le a levegőbe. 

A találkozót a házigazda Benfica 2-0-ra megnyerte, és ezzel biztosította helyét a nyolcaddöntőben. A Dinamo Kijevnek már nem volt esélye a továbbjutásra és a csoport harmadik helyére sem, amivel tavaszra átsorolhatott volna az Európa-ligába. Az ukránok egy ponttal az E csoport utolsó helyezettjeként zárták a csoportkört.