Társoldalunk:

Az exatlonos strandröplabdázó homokon állította kihívás elé a Limit műsorvezetőit

2022.01.18. 06:00

A válogatott strandröplabdázó Szabó Dorka ezekben a napokban az Exatlon bajnokok csapatát erősíti Dominikán, elutazása előtt nem sokkal azonban még volt ideje arra, hogy beavassa a strandröplabdázás rejtelmeibe a Limit műsorvezetőit. 

A 2020-as Exatlon harmadik helyezettje, a 32 éves élsportoló imádja a kihívásokat, ezért egyáltalán nem állt távol tőle az sem, hogy próbára tegye Henry Kettnert és Kempf Zozót. 

Szabó Dorka nem ismer elveszett labdátFotó: Csudai Sándor - Origo

A forgatás körülményei alaposan meglepték Henryt, elmondása szerint nem számított rá, hogy mindössze kilenc fok lesz a fedett strandröplabda pályán, de Dorka feladatainak és próbatételeinek köszönhetően a két műsorvezető hamar bemelegedett. Megtanultak nyitni és fogadni is, és olyan alap információkat is megtudtak a sportággal kapcsolatban, mint például, hogy 8x16 méteres pályán játsszák. Ez az epizód sem múlt el úgy, hogy ne derült volna ki Henry kapcsolódása az adott sportághoz, habár azt nem árulta el, hogy pontosan milyen mélységekben ismeri a strandöplabdát. És hogy mindez előnyére vált-e a párbajban, az a videóból kiderül. 

Henry Kettner és Kempf Zozo megküzdöttek az egyenetlen talajjal, a hálóval és a labdával is - aztán meg egymássalFotó: Csudai Sándor - Origo

Szabó Dorka tízévesen kezdett el röplabdázni, akkor még teremben. Majd hosszú időre abbahagyta, és más sportágakat is kipróbált, de 17 évesen visszatalált a röplabdához. 

"Mivel a strandröplabdának nincsenek hagyományai itthon, a teremben kezdtem el kibontakozni. Két éve aztán egy fedett pályán is tudok készülni, így már csak azzal foglalkozom" - árulta el egy korábbi interjújában. 

Párbaj volt a javábólFotó: Csudai Sándor - Origo

A válogatott játékos 2021-et tartja legeredményesebb évének, amikor a legjobb tízbe jutott a World Tourban. Emellett az elmúlt három évben rendszeresen bejutott a magyar bajnokság döntőjébe, valamint háromszoros egyetemi bajnoknak is mondhatja magát. 

A Limitben elhangzó villámkérdésekből és villámválaszokból megtudhatjuk, hogy mi az ébredés utáni első gondolata, ahogyan kedvenc kikapcsolódásáról és legfőbb céljáról is mesél.