Tombolán nyerte el a brazil világbajnok játékjogát az angol amatőrcsapat

2022.01.31. 18:12

Egy angol amatőrcsapat egy internetes árverésen elnyerte a világbajnok brazil futballista, Roberto Carlos játékjogát. A legendás balhátvéd februárban egy mérkőzésen pályára is lép új csapatában.

A Bull in the Barne nevű amatőrcsapat egy ún. pub team, azaz egy kocsmai baráti társaság által életre hívott amatőrcsapat, amelyik a Shrewsbury & District nevű vasárnapi ligában szerepel. A csapat csak szórakozásból szállt be a tombolába, ami mindössze 5 fontjukba (kb. 2100 Ft) került, és rájuk mosolygott a szerencse.

A 48 éves brazil legenda, aki az 1998-as ezüstérem után 2002-ben világbajnok lett a brazil válogatottal új csapata egyik februári mérkőzésén fog pályára lépni csereként, írja a BBC.

A Bull in the Barne - talán mondani sem kell - más kategória, mint a Real Madrid, amelyikkel négy spanyol bajnoki címet és három Bajnokok Ligája-trófeát nyert Roberto Carlos.

"A Hanwood Village Hall mellett van a pályánk, de lehet, hogy máshova visszük a meccset, mert elég kicsi a parkoló. Általában csak pár tucat családtag szokott kijönni a meccseinkre, viszont Mr. és Mrs. Turrall minden meccsen ott van, ha esik, ha fúj. Az öltözőnk nagyon alap, igazi vasárnapi ligás, némelyik tusuló nem is  működik" - mondta Matthew Brown, a klub titkára.

Brown azt is elmondta, hogy a játékosok többsége egyidős Roberto Carlosszal, tulajdonképpen rajta nőttek fel, és bár szerinte egyik játékosuk, Liam Turrall a liga legjobb balhátvédje, azon az egy meccsen aligha fogja bánni, ha lecserélik. "Kiváló focista, de azért Roberto Carlos egy másik kategória."

A klubtitkár némi iróniával azt is megjegyezte, hogy azok a játékosok, akik az elmúlt néhány hónapban visszavonultak, alighanem meggondolják magukat, és a következő hetekben várhatóan nem lesz olyan, aki lemondja az edzéseket és a meccseket.

Ajánlataink