Tombolán nyerte el a brazil világbajnok játékjogát az angol amatőrcsapat

FBL-EUR-C1-ROMA-REAL MADRID Horizontal
Real Madrid's Brazilian defender Roberto Carlos (L) jokes with his teammate compatriot Ronaldo against AS Roma, during their Champions League group B football match, 08 December 2004 at the Olympic stadium in Rome. Spectators are banned from the Olympic stadium due to UEFA sanctions imposed upon the troubled Italian side after referee Anders Frisk was hit by a missile thrown from the crowd at their home match against Dynamo Kiev in September. Madrid won 3-0. AFP PHOTO/ Patrick HERTZOG (Photo by PATRICK HERTZOG / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy angol amatőrcsapat egy internetes árverésen elnyerte a világbajnok brazil futballista, Roberto Carlos játékjogát. A legendás balhátvéd februárban egy mérkőzésen pályára is lép új csapatában.

A Bull in the Barne nevű amatőrcsapat egy ún. pub team, azaz egy kocsmai baráti társaság által életre hívott amatőrcsapat, amelyik a Shrewsbury & District nevű vasárnapi ligában szerepel. A csapat csak szórakozásból szállt be a tombolába, ami mindössze 5 fontjukba (kb. 2100 Ft) került, és rájuk mosolygott a szerencse.

A 48 éves brazil legenda, aki az 1998-as ezüstérem után 2002-ben világbajnok lett a brazil válogatottal új csapata egyik februári mérkőzésén fog pályára lépni csereként, írja a BBC.

A Bull in the Barne - talán mondani sem kell - más kategória, mint a Real Madrid, amelyikkel négy spanyol bajnoki címet és három Bajnokok Ligája-trófeát nyert Roberto Carlos.

"A Hanwood Village Hall mellett van a pályánk, de lehet, hogy máshova visszük a meccset, mert elég kicsi a parkoló. Általában csak pár tucat családtag szokott kijönni a meccseinkre, viszont Mr. és Mrs. Turrall minden meccsen ott van, ha esik, ha fúj. Az öltözőnk nagyon alap, igazi vasárnapi ligás, némelyik tusuló nem is működik" - mondta Matthew Brown, a klub titkára.

Brown azt is elmondta, hogy a játékosok többsége egyidős Roberto Carlosszal, tulajdonképpen rajta nőttek fel, és bár szerinte egyik játékosuk, Liam Turrall a liga legjobb balhátvédje, azon az egy meccsen aligha fogja bánni, ha lecserélik. "Kiváló focista, de azért Roberto Carlos egy másik kategória."

A klubtitkár némi iróniával azt is megjegyezte, hogy azok a játékosok, akik az elmúlt néhány hónapban visszavonultak, alighanem meggondolják magukat, és a következő hetekben várhatóan nem lesz olyan, aki lemondja az edzéseket és a meccseket.