Társoldalunk:

Behúzott kézifékkel gyakorolt saját autójával a magyar kamionhúzó bajnoknő

2022.02.28. 22:35

Még 2013-ban, egy ismerőse buzdítására kezdett el foglalkozni az erősember-sporttal Békési
Nikoletta, aki azóta már bothúzásban és kamionhúzásban is megmérettette magát, utóbbi sportágban 2021-ben liga-győztes és országos bajnok lett.

Az érdi sportolónő, aki civilben villanyszerelő, kilenc éve maga sem gondolta volna, hogy ez lesz az a sportág, amiben kiteljesedhet. Korábban több küzdősportot is kipróbált, de, mint azt a Prémium Médiának nyilatkozva elmondta, egyik sem ragadta meg. Nem úgy, mint az erősember-sportok.

"Tavaly kipróbáltam magam bothúzásban és kamionhúzásban is, ahol elsőre sikerült kiemelkedő eredményeket elérnem. Mindkét sportágban megnyertem az országos bajnokságot, kamionhúzásban pedig ligakupa-győztes lettem, amire nagyon büszke vagyok" - sorolta eredményeit Békési Nikoletta, aki minden versenyére egyedül készül fel. 

Békési Nikoletta gond nélkül mozdítja meg a 7-8 tonnás monstrumokatForrás: Prémium Média

""Az erősember versenyekre általában súlyzós edzésekkel készülök. Sajnos nincs otthon megfelelő eszközöm, amivel gyakorolhatnék, leszámítva egy traktorgumit, amivel a gumiforgatást szoktam gyakorolni a kertben. De a kamionhúzásra például a saját autómon edzettem. Igaz, az csak két tonna, de arra mindenképpen jó volt, hogy kipróbáljam a segítségével a húzási technikákat és gyakorolni tudjak. Hogy nehezítsem az ellenállást, behúztam rajta a kéziféket és úgy mozgattam a kocsit. Persze a versenyeken ennek a súlynak a többszörösét kellett elhúznom: 7,5 és 8,5 tonnás kamionokat - részletezte a sportolónő, akinek jelenlegi célkitűzése, hogy a most induló CESA (Közép-európai Erősember Szövetség) kamionhúzó liga fordulóiban minél jobb eredményeket érjen el, és újra elhozza összetettben az első helyet.

Békési Nikoletta 2013-ban ismerkedett meg az erősember-sportokkalForrás: Prémium Média

A négygyerekes anyukat szabadidejét szinte teljes egészében kitöltik az edzések, de semmi sem akadályozhatja meg, hogy megismételje, vagy akár túl is szárnyalja a 2021-es sikereket.