Társoldalunk:

A Trónok Harca sztárja nyerte az óriások bokszmeccsét - videó

2022.03.21. 07:57

A Trónok Harca sorozatban "A Hegy"-ként megismert izlandi óriás, Hafthór Július Björnsson nyerte a sokak által várt Eddie Hall elleni bokszmérkőzést. 

Az óriások csatája már többször is elmaradt, hol valamelyik sportoló sérülése, hol pedig a koronavírus-járvány miatt, ezúttal viszont már sikerült tető alá hozni a meccset, és a dubaji Duty Free Stadionban megrendezett bunyó nem is okozott csalódást.

A Világ legerősebb embere versenyen korábban egyaránt diadalmaskodó, versenysúlyukat tekintve 180-200 kiló közötti izomkolosszusok az összecsapásra jócskán lefogytak, a fiatalon még kosárlabdázónak készülő 206 centi magas izlandi például a maga 150 kilójával egészen karcsúnak hatott. 

A meccsen mindkét óriás megismerkedett a ring padlójával, azonban míg Björnsson egyszer, addig Hall kétszer is padlót fogott egy-egy - szó szerint - mázsás pofon után. 

A mérkőzést végül pontozással az izlandi nyerte, aki elismerően szólt ellenfele erejéről. 

"Az edzéseken sosem fogtam padlót, szóval le a kalappal Eddie előtt. Tényleg tud ütni, nem hazudott! De úgy érzem, hogy ma a technika győzött" - mondta Björnsson a küzdelem után.