Autóbalesetben meghalt a 11-szeres magyar bajnok cselgáncsozó

gyertya gyász Tragikus részletek derültek ki a Kelenföldi gyilkosság öngyilkosságról
Vágólapra másolva!
Autóbalesetben meghalt a tizenegyszeres magyar bajnok, szenior világbajnok cselgáncsozó, Tamás Ibolya.

Ismert, korábbi sikeres sportoló annak a balesetnek a halálos áldozata, ami még vasárnap történt Csomád közelében. Mint arról a Judoinfo beszámol, egy 20 éves sofőr szabálytalanul előzött, összeütközött egy szabályosan közlekedő autóval, amelynek sofőrje, Tamás Ibolya meghalt, míg a vele utazó dzsúdóedző, Illés Sándor komolyabb sérülésekkel ugyan, de túlélte a balesetet. A rendőrségi vizsgálatok a tragédiát okozó sofőr szervezetében THC származékot mutattak ki, a házkutatás során lakásán 11 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak, írja a Bors.

A Judoinfo felidézi, hogy Tamás Ibolya 1984-es első felnőtt bajnoki címe után még tíz alkalommal lett hazánk legjobbja (utoljára 2009-ben), amivel az örökrangsorban a második helyen áll Gránicz Éva mögött. Tamás Ibolya 1987-ben hetedik helyezést ért el az esseni világbajnokságon, abban az évben őt választották a magyar judosport első női Év sportolójának.

2010-ben részt vett a budapesti IJF Masters-világbajnokságon, amelyen aranyérmet szerzett. Ibi soha, egyetlen pillanatra sem szakadt el szeretett sportágától, egyesületében a fiatalok felkészülését segítette, és minden évben részt vett a hazai világversenyek, világ- és Európa-bajnokságok, Hungária-kupák, Grand Prix-k és Grand Slamek rendezésében.