Vágólapra másolva!
Március 22-én tartották a víz világnapját, amely eseményről több híres magyar sportoló is megemlékezett a közösségi oldalán. Többek között a világklasszis úszóink, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka és az Európa-bajnok Jakabos Zsuzsanna, de az olimpiai- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar válogatott vízilabdázó sem feledkezett meg a tiszta víz fontosságáról és az édesvízkészletek veszélyeztetettségéről.

Az ENSZ világnap 1993-ban indult, és amellett, hogy ünnepli a vizet, felhívja a figyelmet arra, hogy jelenleg is 2 milliárd ember él biztonságos vízhozzáférés nélkül. Ennek a fontosságára hívta fel a figyelmet több vizes sportban érdekelt magyar sportoló is.

Jakabos Zsuzsanna a tőle jól megszokott módon, hihetetlenül vadítóan hívta fel a figyelmet az ügy fontosságára.

"Maya Bay, Thaiföld. Évekig le volt zárva ez a rész, ahol anno a Part című filmet forgatták, mert a turista invázió tönkretette a természetet. Most újra látogatható, de csak korlátozott számban. A rehabilitáció csodákat tett, habár csak fél órát tölthettünk ott és a fürdés tilos volt, de így legalább megóvhatjuk ezt a kincset" - írta az úszónő a videó mellé.

Hosszú Katinka számára sem ismeretlen közeg a víz: "Ma van a víz világnapja, nekem nagyjából mindennapos" - írta a videó mellé a világklasszis sportoló.

Az olimpiai bronzérmes vízilabdázó, Gurisatti Gréta pedig egy kölönleges fotóval emlkéezett meg.

"Ma van a víz világnapja, bár gyakorlatilag nekünk minden nap az!"