Akár a vízben is megszülné gyermekét a paralimpiai bajnok magyar úszónő

ILLÉS Fanni Fogyatékossággal élő magyar sportolók, akik számára nem léteznek akadályok
Vágólapra másolva!
Babát vár Illés Fanni paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, akinek edző-párja, Szabó Álmos tavaly novemberben kérte meg a kezé - írja a Blikk.

"A hatodik hónapban vagyok, ami sokaknak meglepő lehet, mert eddig is jártam edzésre, ugyanúgy tettem a dolgom, mint eddig, és ezután is ezt tervezem.

Tizennyolc éve az élsportban élek, így érzem jól magam. Szerencsére nincsenek rosszulléteim, edzés közben és után érzem magam a legjobban – mesélte a sportoló, aki születési rendellenesség miatt lábszárak nélkül és összenőtt ujjakkal született.

Illés Fanni paralimpiai bajnoki címet ünnepelhetett Tokióban Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A 29 éves magyar klasszis kedd reggel az alábbi posztot tette közzé Instagram-oldalán:

"Egy ideje megy a találgatás arról, miért hordok nagy pulcsikat... Nos, elérkezett az idő, hogy elmeséljem az okát. Az utóbbi több, mint fél évben eléggé megváltozott a testem és nemcsak a felszedett kilók miatt. Közös életünk legnagyobb kalandja vette kezdetét, hiszen Álmossal kisbabát várunk.

Amit tudni lehet a kisdedről:
- a reakcióideje már most klasszisokkal jobb, mint az enyém, hiszen az első kérésre azonnal a pocakomba pattant,
- először Csíknak, az egyik cicánknak árulta el, hogy Ő már létezik
- kedvencei a steak és a fagyi,
- a válasz a szinte mindenkit mozgató kérdésre pedig számunkra mindig is egyértelmű volt, de azért elárulom: a kezeit és a lábait az Apukájától örökölte.

A babavárás miatt az idei ob-n és a világbajnokságon nem versenyzem, viszont terveim szerint az edzéseken továbbra is ott leszek és lelkiismeretesen teszem a dolgom, ahogyan eddig. Amíg örömet okoz és jólesik, addig biztosan úszni fogok, hiszen a vízfekvésem még mindig kifogástalan és a medencében érzem magamat a legjobban.

Nagyon szerencsés kismama vagyok, amiért ennyire aktív tudok lenni, főleg így a 6. hónapban. A sportolói jövőmről röviden annyit, hogy a legfőbb céljaim közt szerepel a 2023-as vb-n, illetve a 2024-es párizsi, azaz az 5. paralimpiámon való versenyzés, szóval szurkolókra szükségem lesz bőven az elkövetkezendő években is."