Társoldalunk:

Véres fejjel, ájultan találtak rá egy teniszezőre a meccse után

2022.05.27. 11:55

Az argentin Camilo Ugo Carabelli megnyerte az első Grand Slam-mérkőzését a párizsi Roland Garroson, utána azonban rémisztő "élmény"-ben volt része.

A világranglistán 155. Carabelli első GS-tornáján szerepelt, és rögtön történelmet írt: a rangsorban 41. orosz, Aszlan Karacev elleni ötszettes mérkőzése ugyanis a Garros történetében döntő játszma rövidítésben dőlt el. A 22 éves argentin megnyerte a maratoni, 4 óra 17 perces mérkőzést, a győzelem azonban rengeteget kivett belőle, aminek a szállodai szobájába visszatérve látta kárát.

"A mérkőzés után visszamentem a hotelbe, hogy aludjak, de a fürdőszobában elájultam. Nem tudom hogy történt, nem emlékszem semmire. A következő kép az, hogy az edzőm segít fel úgy, hogy arccal a földön fekszem, vérző fejjel" - idézi Carabelli ESPN-nek adott interjúját az OLE című argentin lap. A fiatal játékos elmondta, hogy korábban még soha nem játszott ötszettes mérkőzést, szokatlan volt a terhelés a szervezetének.

A második fordulóban Carabelli már nem töltött ennyi időt a salakon, miután három szettben 6:0, 6:3, 6:4-re kikapott a kanadai Félix Auger-Aliassime-től.