Társoldalunk:

Kyrgios újabb botránya: most bántalmazással vádolják az ausztrál teniszsztárt

2022.07.05. 20:19

Az ausztrál The Canberra Times azt írja, hogy a wimbledoni tenisztornán kirobban formában teniszező Nick Kyrgiost beidézték a canberrai bíróság elé, miután állítólag tavaly év végén bántalmazta egy korábbi barátnőjét, Chiara Passarit.

Az ausztrál portál azt írja, hogy a tenisz-világranglista 40. helyén álló botrányhős a jövő hónapban bíróság elé állni.

"Egy 27 éves watsoni férfinak augusztus 2-án kell bíróság elé állnia, testi sértés vádjával, ami 2021 decemberében történt" – közölte a rendőrség kedden délután.

A vád szerint – amely akár két éves börtönbüntetést maga után vonhat – Kyrgios megragadta korábbi partnerét, Chiara Passarit.

Kyrgios a világ egyik legjobbja lehetne, de fejben komoly gondjai vannakForrás: AFP/Glyn Kirk

Jason Moffett, Kyrgios ügyvédje megerősítette, hogy tájékoztatták az ügyben, és ügyfele is tisztában van a váddal.

Az megállapítható, hogy családi kontextusról van szó. A vád jellege súlyos, és Kyrgios úr nagyon komolyan veszi az ügyet. Tekintettel arra, hogy az ügy a bíróság előtt van, ebben a szakaszban nem tud nyilatkozni, de idővel kiadunk egy sajtóközleményt" – nyilatkozta Jason Moffett. 

A canberriai születésű Kyrgios első Grand Slam-trófeáját nyerte, amikor Thanasi Kokkinakisszal együtt az idei Australian Open férfi páros címét szerezte meg.

A szerdai Garin elleni összecsapása lesz a harmadik Grand Slam-tornán elért egyéni negyeddöntője, de a világranglista 13. helyénél karrierje során még nem jutott feljebb.