Színarany lábú Maradona-szobrot avattak Nápolyban - kép

fbl TOPSHOTS Horizontal
This photograph taken on October 29, 2022, shows a statue of Argentinian football player Diego Armando Maradona transported into the Diego Armando Maradona stadium in Naples before the Italian Serie A football match between SSC Napoli and US Sassuolo Calcio. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)
Vágólapra másolva!
Nem csökken a Diego Maradona iránt érzett szenvedélyes szeretet Nápolyban, ahol a Sassuolo elleni szombati bajnoki mérkőzés előtt egy nem akármilyen szobrot adtak át az argentin legendára emlékezve.

A 2020 novemberében 60 éves korában meghalt Maradonának szinte a szenteket idéző kultusza van a délolasz nagyvárosban. Az évtizedek óta meglévő köztéri kegyhely mellett a világbajnok argentin legenda nevét viseli már az egykori San Paolo Stadion is.

A szombat délutáni Sassuolo elleni bajnoki előtt pedig egy, a Maradona karrierjéhez méltó szobrot is felavattak a stadionban, amelyiknek különlegessége, hogy a bal lába aranyból van.

Diego Maradon szobra a róla elnevezett nápolyi stadionban Forrás: AFP/Alberto Pizzoli

Az argentin zseni 1984 májusban akkor rekordot jelentő összegért, nagyjából 10,5 millió dollárért érkezett Barcelonából Nápolyba, ahol az ő főszereplésével szerezte meg a klub fennállásának eddigi két bajnoki címét 1987-ben és 1990-ben. 1987-ben Olasz Kupa-győzelemmel, 1990-ben Szuperkupa-győzelemmel duplázott, míg 1989-ben az UEFA-kupa elhódításával segítette a campaniai együttest fennállása egyetlen európai kupasikeréhez.

A Napoli emlékezetessé tette a szoboravatást, miutn Victor Osimhen három és Kvicsa Khvaratcelia egy góljával 4-0-ra verték a Sassuolót.