Két ember halálát okozta az NFL legújabb sztárjelöltje

2023.03.02. 08:36

Ketten meghaltak egy januári közúti balesetben, amelynek egyik résztvevője Jalen Carter, a Georgia Bulldogs egyetemi amerikaifoci-csapat sztárja volt. A 24 éves védő az egyik csapattársával versenyzett, amikor a baleset történt. 

Az NFL jövő hónapban sorra kerülő játékosválasztásán 140 kilós óriást tartják a legtöbben esélyesnek arra, hogy az első helyen csapjon le rá egy NFL-csapat. Azonban könnyen lehet, hogy minden megváltozik miután az Athens-Clarke megyei rendőrség vizsgálatai nyomán várhatóan vádat emelnek a fiatal játékos ellen egy közúti baleset okozásáért.

Carter és csapattársai még január 15-én ünnepelték a Bulldogs címvédését az egyetemi bajnokságban (NCAA), a buli végén pedig ő és egyik csapattársa, Devin Willock terepjáróikkal egy kihalt autópályaszakaszon versenyeztek. A száguldás azonban tragédiába torkollott, miután LeCroy elveszítette uralmát autója fölött - a balesetben a fiatal játékos, valamint az autójában ülő 24 éves Chandler LeCroy, a Bulldogs egyik játékosmegfigyelője életét vesztette.

A rendőrségi jelentés szerint Carter két órával a történtek után visszatért a helyszínre, de az őt igazoltató rendőrnek azt mondta, hogy nem volt köze a történtekhez, csak egy közeli motelben hallotta a baleset hangjait. Csakhogy több térfigyelő kamera is felvette, amint éjfél előtt nem sokkal három terepjáró nagy sebességgel áthajt a városon, majd kiér az autópályára, ahol a sávok között cikázva üldözik egymást.

Cartert a rendőrségi vizsgálat nyomán felelőtlen közúti magatartással és közúton történő versenyzéssel vádolhatják meg. Georgia államban ezek szabálysértésnek minősülnek, azonban a két haláleset minden bizonnyal súlyosbító tényező lesz. Carter részt vett a draft előtti szokásos indanapolisi felmérésen (combine), de az újságírók nem kérdezhették, majd szerdán vissza is tért Athnesbe, hogy válaszoljon a rendőrség kérdéseire.