Elaltatták a világ legdrágább versenylovát

RAC-DERBY-WINNER-03 Square HORSE RACE JOCKEY WINNER EQUESTRIANISM HORSE RACE
Jockey Kent Desormeaux crosses the finish line aboard Fusaichi Pegasus (L) to win the 126th Kentucky Derby ahead of Aptitude (R) and jockey Alex O. Solis 06 May 2000 at Churchill Downs in Louisville, KY. AFP PHOTO/Michelle WILKINS (Photo by MICHELLE WILKINS / AFP)
Vágólapra másolva!
26 éves korában elaltatták Fusaichi Pegasust, minden idők legdrágább verseny lovát, írja a Yahoo Sports.

Az ugyancsak remek versenylóként számontartott Mr. Prospector egykori fia 2000-ben ért fel a csúcsra, amikor megnyerte a Kentucky Derbyt, második lett a Red Bullet versenyen, a Breeders' Cup Classicon pedig a hatodik helyen vágtatott be a célba. Kilenc versenyen indult, ezek közül 6-ot megnyert, amivel 1,994 millió dollárt keresett a tulajdonosának.

Fusaichi Pegasus Kent Desormeaux zsokéval a hátán megnyeri a 2000-es Kentucky Derbyt Forrás: AFP/Michelle Wilkins

A sikerek után visszavonult Pegasus másban is jó volt: karrierje elején egy japán üzletember vásárolta meg 4 millió dollárért, ami a mai napig a legmagasabb összeg, amit árverésen versenylóért fizettek. A győzelmek után persze az egekbe szökött az ára, és végül egy ír tenyésztő, Coolmore Stud állítóla 70 millió dollárt fizetett érte.

A befektetés minden bizonnyal megtérült, Fusaichi Pegasus ugyanis 2020-ig fedezőménként tette a dolgát, amivel alighanem jókora bevételt generált a gazdájánk.

Az öreg, 26 éves legendás állatot végül kedden elaltatták.