Társoldalunk:

Vadiúj dizájnt kapott Bertelli autója

2017.03.01. 15:30


A '60-as évek ikonikus Batmobiljára emlékeztet a WRC-ben szereplő olasz pilóta idei autója.

Nem véletlen, hogy ilyen exkluzív külsőt kapott az olasz versenyző Ford Fiestája, hiszen Bertelli a világhírű Prada divatház tervezőjének, Miuccia Pradának a fia. Ennek köszönhetően a 29 éves pilóta tavalyi autója is kitűnt a mezőnyből: a Fiesta akkor tükörborítással futott.

Bertelli tavalyi tükör borítású autójaForrás: DPPI/Bastien Baudin

A tükrös felület a kilincsek fölött megmaradt, a matt fekete borítással sikerült igazán egyedi megjelenést kreálniuk a tervezőknek. Az alsó szárnyakig végigfutó vörös csíkozás nemcsak dinamikussá teszi az autó külsejét, de ennek a meghatározó elemnek köszönhetően megszólalásig hasonlít a '60-as évek legendás tévésorozatában feltűnő Batmobile-hoz.

Bertelli Batmobilra hajazó idei Ford FiestájaForrás: wrc.com

Bertelli a WRC legutóbbi fordulóján, a Svéd Rallyn még az előző Fiesta RS-sel állt rajthoz, de motorgondok miatt nem tudta befejezni a versenyt. Az új Fordot a március 9-én kezdődő Mexikó Rallyn próbálja ki élesben.

"Alig várom, hogy végre meghajthassam az autót. Kívülről sokkal gyorsabbnak tűnik az előző modellnél. Ráadásul a legutolsó élményeim se túl pozitívak a régi autóval kapcsolatban, szóval nagyon örülök a váltásnak, és nincsenek kétségeim az új autó megbízhatóságával kapcsolatban."

Bertelli a tavalyi szezonban nyolcadik lett a Mexikó Rallyn, és mostanáig ez a legjobb eredménye a sorozatban.