Vágólapra másolva!
A szombat délelőtti két szabadedzés után az időmérőn is jól mentek a gyári Honda autói a túraautó-világbajnokság olaszországi fordulóján. Annak ellenére, hogy a japán gyártó nem remélt jó eredményeket Monzában, majdnem pole pozíció lett az időmérő vége. 

A második helyet szerezte meg Tiago Monteiro a túraautó-világbajnokság monzai hétvégéjének időmérőjén 1.52.821-es köridővel. A gyári Honda portugál pilótájánál csak a Polestar Racing Volvójával versenyző Thed Björk volt gyorsabb, 1.52.505-öt autózott. A harmadik helyről az All-Inkl.Münnich Motorsport versenyzője, Rob Huff indulhat majd a vasárnapi főfutamon, köszönhetően 1.52.968-as legjobb idejének. A negyedik és az ötödik helyről a Polestar másik két Volvójával Nicky Catsburg és Nestor Girolami rajtolhat.

Tiago Monteiro autója hibátlan volt, de mégis akadt nála gyorsabb Forrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

Michelisz Norbert csupán a hatodik legjobb időt futotta. A Honda magyar versenyzője az Origónak azt mondta, az egyéni teljesítményével kapcsolatban nem elégedett, de örül annak, hogy csapattársa eredménye bizonyítja: van esélyük a jó versenyre.

A telemetriát megnézve négy tized másodperc volt az egyenesben a lemaradásom, keressük még ennek az okát, de így is nagyon jónak éreztem a körömet.

Szerencsére úgy tűnik, hogy van még egy pici terület, ahol legalább az egyik autónk versenyképes, ez mindenképp bizakodásra ad okot.

Picit csalódott vagyok, hogy csapaton belül nem én voltam leggyorsabb, de az adatok elemzése még hátravan."

Thed Björköt és a Volvót most nem lehetett megelőzni Forrás: Gregory Lenormand / DPPI/@ GREGORY LENORMAND / DPPI/Gregory Lenormand

A pole pozícióból induló Thed Björk elégedetten nyilatkozott az időmérő után.

"Nagyon boldog vagyok, nem is igazán tudom, hogy mi történt.

Az autó nagyszerű, végig, a Q1-ben, Q2-ben, Q3-ban az volt. A csapatban is minden gördülékenyen működik, maximálisan tudjuk tartani magunkat a stratégiánkhoz. Érdekes lesz a verseny, hiszen sokan akarnak majd nyerni, főleg a mellettem lévő két srác. Végig nyomni kell majd a gázt, egy pillanatra sem lehet lazítani. Kemény lesz, de nagyon várom."

A Volvo programja igazán versenyképesnek tűnik Forrás: Gregory Lenormand / DPPI/@ GREGORY LENORMAND / DPPI/Gregory Lenormand

A második helyet megszerző Tiago Monteiro szerint a Honda jó formája a csapatot is meglepte.

"Nagyon aggódtunk Monza előtt, mert úgy tűnt, hogy ez nem a mi pályánk, de végül mégis jól összeállt a csomag, nagyon jó lett az autó.

A verseny - ahogy Thed is mondta - viszont már más történet. Az azonban mindenképp előny, hogy az első sorból indulhatok, nagyon kell majd vigyáznom a gumikra." A harmadik helyről rajtoló Rob Huff azt mondta, minden a terveik szerint alakult.

"Nem lesz könnyű dolgom a három Volvo és a két Honda között, de elégedett vagyok az autóval, jó kis versenyre számítok."

Rub Huff is készen áll a vasárnapi harcra Forrás: Gregory Lenormand / DPPI/@DPPI/LENORMAND GREGORY/Gregory Lenormand

A WTCC monzai hétvégéjének első versenyén fordított rajtrács érvényes, vagyis a 12.15-kor rajtoló futamon Tom Coronel indulhat majd az élről a Chevrolet-val, Michelisz Norbert pedig az ötödik rajtkockából startol a Honda Civic-kel. A főfutam 14.15-kor kezdődik.