Bajban a DTM korábbi bajnoka

German Touring Car Masters at Hockenheimring motorsport Mattias Ekström
Mattias Ekstroem of Sweden from Audi Sport Team Abt pictured before the Deutsche Tourenwagen Masters (DTM, lit. 'German Tuoring Car Masters') race at Hockenheimring in Hockenheim, Germany, 7 May 2017. Photo: Uwe Anspach/dpa
Vágólapra másolva!
Sokan megirigyelnék a német túraautó-bajnokság 2004-es és 2007-es bajnokának gondját. Mattias Ekström idén a DTM mellett a ralikrossz vb futamain is elindul, a WRX-ben ráadásul vezet is összetettben. Most azonban komoly dilemmája van, a döntéshez rajongói segítségét kérte. 

- írta közösségi oldalán a népszerű svéd autóversenyző. A DTM kétszeres bajnokának két helyen kellene lennie egy időben: a német túraautó-bajnokság norisringi futama ugyanis egybeesik a ralikrossz vb svéd fordulójával. Ekström pedig mindkét sorozatban indul idén, a WRX-ben vezeti is a pontversenyt.

"A szívem a Norisringért dobog, mert soha nem sikerült még igazán nyernem ott. Másrészről viszont a WRX egyik legnagyobb durranása lesz a svédországi hétvége.

Szerinted a DTM-ben induljak július első hétvégéjén a norisringi versenyen vagy Svádországban, Höljesben a WRX-en?" - tette fel a kérdést rajongóinak Facebook oldalán.

DTM vagy WRX? Forrás: Mattias Ekström Facebook