Társoldalunk:

Hatalmas tömeg fogadta a magyar versenyzőket a Nürburgringnél

2017.05.25. 11:58

Több ezer szurkoló várta szerdán az autogramosztáson résztvevő versenyzőket a túraautó-világbajnokság és a túraautó Eb hétvégi nürbugringi fordulója előtt, az Adenauer Racing Fesztiválon. 

A WTCC és az ETCC mezőnye most hétvégén betétfutamként versenyez az ADAC 24 órás eseményei között. Emiatt rendhagyó menetrend alapján zajlanak a tesztek, az időmérő és a futamok is, az autogramosztást pedig már szerdán megtartották Adenauban. 

Órákon át álltak sorba a rajongók egy-egy aláírásértForrás: DPPI/Florent Gooden

A túraautó-világbajnokságban szereplő gyári hondás Michelisz Norberttel, valamint a Zengő Motorsport magyar- és francia pilótájával, Nagy Dániellel és Aurélien Panisszal is találkozhattak a motorsport rajongók. 

Nagy Dániel, a Zengő Motorsport WTCC-s versenyzőjeForrás: FIA WTCC Facebook

Az ETCC-ben versenyző zengős fiatalok, Nagy Norbert és György Anett is fáradhatatlanul osztogatta az aláírásokat. A csapat harmadik versenyzője, Szabó Zsolt csak később érkezett a helyszínre.

Nagy Norbert (középen) és György Anett (balra) az ETCC fiatal magyarjaiForrás: FIA ETCC Facebook/Florent Gooden

A hétvége programja már csütörtökön megkezdődik a Nürburgring-Nordschleifén a tesztekkel és a szabadedzésekkel, pénteken újabb szabadedzés, majd az időmérők következnek.

Egész délután hömpölygött a tömeg Adenau főterénForrás: DPPI/Florent Gooden

A versenyeket szombaton rendezik. A WTCC és az ETCC mezőnye egyszerre lesz a legendás pályán, melyen három körből áll majd egy verseny. A futamokat az Eurosport1 élőben közvetíti.