Társoldalunk:

Michelisz megnyerte az első szabadedzést a Nürburgringen

2017.05.25. 20:13

Jól kezdett Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság némtországi hétvégéjén. Mivel a WTCC csak betétfutam az ADAC 24 órás verseny eseményei között, a programok már csütörtökön megkezdődtek az első teszttel, majd a szabadedzéssel. A gyári Honda magyar pilótájának kifejezetten jól sikerült az első két etap, igaz, egy defekt miatt majdnem összetört az autója. 

8.39.643-as köridővel Michelisz volt a leggyorsabb a WTCC nürburgringi első szabadedzésén. A magyar versenyző ezzel javított délelőtti idején, a teszten 8.40.824-gyel a második helyen végzett Rob Huff mögött. Michelisz tovább tudott gyorsolni, utolsó körét azonban egy defekt miatt nem tudta befejezni. Csak hajszálon múlt, hogy nem csapódott hatalmas tempóval a szalagkorlátnak, a rádión azt mondta csapatánakez egy nagyon szerencsés defekt volt." Délelőtt pedig Facebook oldalán figyelmeztette a szurkolókat, hogy

"a teszt még nem az eredményekről szól - és ez igaz a soron következő szabadedzésekre is -, de ettől függetlenül mindig jó az elejében lenni."

Michelisz verhetetlen időt autózott a szabadedzésenForrás: Florent Gooden / DPPI/Florent Gooden

Pénteken reggel 8:15-kor a második szabadedzéssel, majd 12:45-kor az időmérővel folytatódik a program a Nordschleifén, a versenyek szombaton lesznek. Michelisz tavaly egy második és egy harmadik helyet szerzett a zöld pokolban. Most összetettben a 8. helyről várja a folytatást.