Vágólapra másolva!
Két fiatal magyar autóversenyző is balesettel zárta a hétvégét a Nürburgringen. A Zengő Motorsportos Nagy Dániel a WTCC-, György Anett pedig az ETCC mezőnyéből ütközött. 

A túraautó-világbajnokság és a túraautó Eb mezőnye rendhagyó módon egyszerre volt pályán szombaton, mivel mindkét sorozat az ADAC 24 órás verseny betétfutamaként szerepelt a Nürburgring-Nordschleifén.

A Zengő Motorsport versenyzői a fő futamon csapták autójukat a szalagkorlátnak. Nagy Dániel a WTCC-s Hondát, György Anett az ETCC-s SEAT Leónt törte össze. Mindkét fiatal jól van, kivizsgálásra azonban kórházba vitték őket - számolt be Facebook oldalán a Zengő Motorsport.

György Anett (balra) a második helyről rajtolva esett ki a versenyből Forrás: Tamas Gabor Nagy Photography/Zengő Motorsport Facebook

Nagy Dániel a WTCC nyitófutamán a 14. helyen végzett, György Anett a túraautó Eb első nürburgringi versenyén pedig a 7. helyen ért célba.

Nagy Dánielnek most nem volt szerencséje Forrás: Origo

Nem kedvez ez a hétvége a fiatal magyar versenyzőknek, pénteken ugyancsak a Nürburgringen keveredett komoly rajtbalesetbe Keszthelyi Vivien, az Audi TT Sport Kupa résztvevője. Az éjszakát az intenzív osztályon töltötte, de már jobban van.