Vágólapra másolva!
Csapattulajdonosként ült autóba a TCR International Series magyarországi versenyén Michelisz Norbert, és ha már beugrott, meg is nyerte az időmérőt, 1.52.740-es idővel. 

A túraautó-világbajnokság magyar résztvevője vendégpilótaként vesz részt a TCR hazai futamán, egy Honda Civic Type-R TCR-rel, és saját versenyzőivel küzd a pontokért. A M1RA másik magyar versenyzője, Tassi Attila a harmadik lett a kvalifikáción, 1.53.406-ot autózott. A második helyen Jean-Karl Vernay végzett. A Leopard Racing francia pilótája a Volkswagen Golf GTI TCR-rel versenyez. A M1RA olasz versenyzője, Roberto Colciago a hatodik helyet szerezte meg.

Michelisz csapattulajdonosként ugrott be a TCR-be Forrás: M1RA Facebook

Az időmérőn parádézó Michelisz az Origónak elmondta: egyetlen szépséghibája van a jól sikerült szombatnak:

De majd este átvesszük a procedúrát, mert szeretnék elől maradni a rajt után."

Lerajtolni a főnököt

A kvalifikáció alatt Michelisz és Tassi egy-egy gyorskörét is elvették a versenybírák pályaelhagyás miatt, de az érintett szerint ez pontosan annak a jele, hogy következetesen tartatják be a szabályokat a sorozatban. "Van a Hungaroringen két-három olyan hely, amit ha kiszélesítünk, előnyhöz jutunk. A Hungaroringen vannak ténybírók, nagyon jó a szemük, és így tiszták a viszonyok.

Nagyon jó üzenete van annak, hogy nem hagyják a magyar versenyzőket szabálytalankodni csak azért, mert hazai pályán szerepelnek.

Szóval jó munkát végeztek a pályabírók."

A M1RA másik magyarja, Tassi Attila valamivel bosszúsabban fogadta a döntéseket. "Nekem nagyobb hátrányom származott abból, hogy elvették a körömet a Q2-ben, hiszen a gumi az első körben a legjobb, és 2-3 tizedre lehettem volna Norbitól, ha az az időm érvényes marad.

A versennyel kapcsolatban csak annyi tervem van, hogy lerajtolom, főleg úgy, hogy ő elfelejtette a startot gyakorolni"

- mondta az Origónak Tassi Attila.

A TCR International Series magyarországi hétvégéjén rekordszámú, 26 versenyző indul, közöttük összesen nyolc magyarral.

Az első verseny vasárnap délelőtt 9:10-kor, a második 13:00-kor rajtol, a futamokat a Sport TV közvetíti.