Vágólapra másolva!
A 220 Volt H-Moto Team ifjú motorosa, Kovács Zoli a hétvégén folytatta szereplését a Junior Európa-bajnokságon. Zoli elképesztő bravúrt végrehajtva mindhárom futamon győzni tudott az olaszországi Franciacortában, és ezzel Junior Eb-ezüstérmesként zárt.

A 220 Volt H-Moto Team ifjú tehetsége, Kovács Zoli számára folytatódott az idei Junior Európa-bajnoki szezon. A fiatal motoros az előző versenyhétvégén már megmutatta oroszlánkörmeit, hiszen a csehországi Mostban a Junior Eb-futamokon kétszer is dobogóra állhatott – harmadik lett mindkétszer –, ám az olaszországi versenyen messze túlszárnyalta ezt a teljesítményét.

Kovács Zoltán rég nem látott bravúrt ért el az olaszországi futamon Forrás: Origo

Zoli nemcsak az időmérőt nyerte meg Franciacortában a Mini GP Stock kategóriában, hanem mindhárom futamban is őt intették le elsőként. Ilyen bravúrra nagyon régen volt képes korosztályos magyar versenyző, ami igencsak bizakodásra ad okot a jövőjét illetően.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen

Már a szabadedzéseken én futottam meg a legjobb köridőt, így bíztam abban, hogy a dobogóra mindenképpen odaérhetek majd. Az időmérőn tovább javítottam az addigi eredményemet, majd mindhárom futamon a jól sikerült rajt után valamennyi futamot megnyertem.

Nagyon jól versenyzett az ifjú magyar motoros Forrás: Origo

Az első versenyen volt egy kis izgalom, mert piros zászlóval megszakították, de szerencsére ez nem zavart meg, és az újraindítás követően is nyerni tudtam. Annak pedig külön örülök, hogy a köridőm folyamatosan javult. Már alig várom, hogy újra motorra üljek" – jelentette ki Kovács Zoli, aki

ötször végzett dobogón a Junior Európa-bajnokság utolsó két fordulójában

– Mostban kétszer harmadik volt, míg Franciacortában háromszor nyerni tudott –, és ezzel olyan mennyiségű pontot szerzett, hogy összetettben végül a második helyen végzett, így Junior Eb-ezüstérmes lett.