Társoldalunk:

Hatszáz lóerős dögöt idomított a magyar autóversenyzőnő

2017.08.09. 11:00

Kivételes lehetőséget kapott Keszthelyi Vivien, az Audi tehetséggondozó akadémiájának 16 éves magyar pilótája, a német autógyár jóvoltából ugyanis egy, a GT3-as szériában használt Audi R8 LMS-t tesztelhetett a németországi Neuburgban található főhadiszálláson. A több órás gyakorlás után mentorai, Rahel Frey, illetve az akadémia vezető instruktora, Josef "Sepp" Haider is elégedett volt Vivien teljesítményével.

A TTCup történetének első és eddigi egyetlen magyar versenyzője - aki nemrég a Norisringen megszerezte első pontjait - fizikai és mentális tréningeken is részt vett, mielőtt az 1225 kilogrammos csúcstechnikájú, 100 km/h-ra 3.2 másodperc alatt felgyorsuló, 305 km/h-ás végsebességre képes versenyautót kipróbálta.

Keszthelyi Vivien, AudiForrás: Team VRS

A tesztből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, azonban - ahogy a mentorok fogalmaztak -, az már most látszik, hogy Vivien fiatal kora ellenére is képes az ilyen nagy teljesítményű, hátsókerék meghajtású versenyautó, huzamosabb ideig nagy tempóban történő kezelésére, amihez komoly fizikai, vezetéstechnikai, mentális és műszaki felkészültség szükséges.

Keszthelyi Vivien hamarosan folytatja szereplését a TT Kupában, a következő versenyhétvégét augusztus 18. és 20. között a hollandiai Zandvoortban rendezik.