Társoldalunk:

Kiss Norbert kamionja darabokban

2017.08.14. 10:14

Kis túlzással apró darabokra szedve várja a folytatást a németországi Nürtingenben Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok gyorsasági kamionversenyző Mercedese, amellyel augusztus 26-án és 27-én a futamgyőzelmekért száll harcba a magyar pilóta a Hungaroringen.

A Tankpool24-Mercedes istálló főhadiszállásán a csapat tagjai már lázasan dolgoznak a versenykamionok felkészítésén, két hét múlva ugyanis Magyarországon folytatódik az Eb-sorozat.
"Nyilván mindannyian tudják, hogy számomra az év versenye következik, és bár a csapat számára a nürburgringi hétvége volt a hazai futam, a mogyoródi viadalra is hasonló lelkesedéssel készülünk" - mondta az MTI-nek a 32 éves szombathelyi versenyző, aki a 2014-es és 2015-ös Eb-diadalai után szerződött a német istállóhoz, s tavaly ötödikként zárt.

Kiss Norbert a Hungaroringen is győzni szeretneForrás: Kiss Norbi Média

"Négyéves projektbe vágtunk bele, és már az előző évben is volt olyan eredményünk, amelyre előzetesen nem számítottunk, az idén pedig újra sokkal előrébb járunk, mint azt gondoltuk a szezon elején" - jelentette ki a versenyző, aki négy forduló, vagyis 16 futam után az összetett második helyén áll a cseh Adam Lackótól 43 ponttal elmaradva.

A Hungaroringre minden egyben leszForrás: Kiss Norbi Média


"A kamionomból most hiányzik a motor, van ugyanis itt a központban egy titkos helyiség, ott végzik el a szükséges felújítást és fejlesztéseket, amikor van erre idő a versenyhétvége előtt" - mondta Kiss, s hozzátette: a Hungaroringen szombaton és vasárnap is meg akarja nyerni az időmérőt, így az aznapi első futamokon az első rajtkockából indulhatna, s mivel az első versenyeken aratott győzelemért jár a legtöbb pont, ezeknek a megnyerése a célja.

Szlovákiában sikerült felállnia a dobogó tetejéreForrás: Kiss Norbi Média

Az istálló főhadiszállásának szabadtéri részén a versenygépeket szállító kamion állomásozik.
"Sokan kérdezték tőlem korábban, hogy hogyan utaztatjuk a versenykamionokat, ezért erről a szállítókamionról már többször is készítettem és töltöttem fel fotót a közösségi médiában. A mi versenygépeink építettek, ezért kisebbek is, mint az utcai kamionok, és nincs szükség semmilyen különleges szállítási módszerre" - mondta a magyar pilóta.

A kamiont szállító kamionForrás: Kiss Norbi Driver Facebook

A kamion Eb mogyoródi versenyhétvégéje augusztus 26-27-én lesz. A szervezők az elmúlt két évben megszokottakhoz hasonlóan fesztiválhangulatot ígérnek a Hungaroringre, rengeteg kísérőprogrammal, valamint a luxus sportautókat felvonultató Blancpain GT Series versenyeivel.