Társoldalunk:

Lángszóróvá változott a nézők előtt bemutatózó versenyautó

2017.09.04. 12:57

Tizenketten megsérültek - közülük egy ember állapota kritikus -, amikor egy versenyautóból kifolyó üzemanyag a nézők előtt gyulladt ki egy ausztráliai autóversenyen.

Az ország középső részén található Alice Springsben rendezett Red CentreNATS eseményen az egyik versenyző a nézők előtt mutatta be a gumiégető tudományát. A hasonló eseményekhez szervesen hozzátartozó produkciónak azonban rossz vége lett, amikor az autóból kifolyó üzemanyag lángra kapott, és hatalmas tűzcsóvával „támadt” a nézőkre.

A BBC információi szerint a balesetben tizenketten sérültek meg, közülük egy 47 éves férfi állapota válságos, őt mentőhelikopterrel szállították az adelaide-i kórházba. Összesen tizenegyen kerültek kórházba, nyolcnak, köztük a férfi 19 éves fiának az állapota stabil, ketten pedig már el is hagyhatták a kórházat.

A történtek után a szervezők felfüggesztették a rendezvényt, a rendőrség pedig vizsgálatot indított a történtek ügyében. A Red CentreNATS Ausztrália legnagyobb autós fesztiválja, amelyen 2016-ban közel 14 ezer néző vett részt.