Lángszóróvá változott a nézők előtt bemutatózó versenyautó

automobile lifestyle Horizontal
A jet-powered dragster prepares to take part in The Fast Show performance car event held at the Santa Pod Raceway near Wellingborough, central England on April 2, 2017. The annual Fast Show event features: automotive displays, a jet-powered dragster, stunt driving and amateur drag racing. / AFP PHOTO / Oli SCARFF
Vágólapra másolva!
Tizenketten megsérültek - közülük egy ember állapota kritikus -, amikor egy versenyautóból kifolyó üzemanyag a nézők előtt gyulladt ki egy ausztráliai autóversenyen.

Az ország középső részén található Alice Springsben rendezett Red CentreNATS eseményen az egyik versenyző a nézők előtt mutatta be a gumiégető tudományát. A hasonló eseményekhez szervesen hozzátartozó produkciónak azonban rossz vége lett, amikor az autóból kifolyó üzemanyag lángra kapott, és hatalmas tűzcsóvával „támadt” a nézőkre.

A BBC információi szerint a balesetben tizenketten sérültek meg, közülük egy 47 éves férfi állapota válságos, őt mentőhelikopterrel szállították az adelaide-i kórházba. Összesen tizenegyen kerültek kórházba, nyolcnak, köztük a férfi 19 éves fiának az állapota stabil, ketten pedig már el is hagyhatták a kórházat.

A történtek után a szervezők felfüggesztették a rendezvényt, a rendőrség pedig vizsgálatot indított a történtek ügyében. A Red CentreNATS Ausztrália legnagyobb autós fesztiválja, amelyen 2016-ban közel 14 ezer néző vett részt.