Társoldalunk:

Végigversenyzi a WTCC-s szezont a Zengő Motorsport felfedezettje

2017.09.13. 12:52

Szabó Zsolt a túraautó-világbajnokság argentin hétvégéjén mutatkozott be a sorozatban, a Zengő Motorsport tagjai számára azonban egyáltalán nem volt ismeretlen, hiszen előtte az ETCC-ben vezette a csapat autóját. WTCC-beli bemutatkozása annyira jól sikerült, hogy Zengő Zoltán úgy döntött, a hátralévő négy versenyhétvégén újra bizonyíthat a fiatal miskolci versenyző.

A 21 éves pilóta így Nagy Dániel csapattársaként indul a soron következő kínai, japán, makaói majd katari hétvégéken.

Argentínában egy 13. és egy 15. helyet szerzettForrás: Alexandre Guillaumot / DPPI/AGP/Alex Guillaumot/Alexandre Guillaumot

Boldog vagyok és alig várom, hogy újra versenyezhessek" - mondta Szabó Zsolt a WTCC hivatalos oldalának. "A bemutatkozó hétvégémen az volt a célom, hogy a lehető legtöbbet tanuljak. Reméltem, hogy kapok majd egy újabb lehetőséget."

Csapattársával, Nagy Dániellel a zengős HondákbanForrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

A kínai WTCC-s futam helyszíne, a sanghaji Ningbo pálya teljesen új az egész mezőny számára, a másik három helyen azonban Szabóhoz képest szinte mindenki előnnyel indul. Ez nem zavarja a magyar versenyzőt. "Amennyire csak tudtam, felkészültem. Az a célom, hogy minden időmérőn bejussak a Q2-be. Óriási kihívás lesz, mert az autómban 2015-ös motor van, és kevés még vele a tapasztalatom. De ez egy hatalmas lehetőség, és talán egy kis szerencsével értékes pontokat szerezhetek."

Zengő Zoltán, a Zengő Motorsport vezetője bízik az újonc versenyzőben. "Örülök, hogy lehetőséget adhatok Zsoltnak. Megmutatta, hogy tapasztalat nélkül is jó tempóra képes az autóval. Nagy Dániellel együtt ők egy tökéletes csapat."

A WTCC szezonja a kínai hétvégével folytatódik Sanghajban október 13-a és 15-e között.