Dühöngenek a Michelisz-rajongók a FIA döntése miatt

2017 FIA WTCC Race of Portugal - Podium Ceremony NurPhoto Rali News Sports Motorsports Portugal Vila Real FIA WTCC NORBERT MICHELISZ
NORBERT MICHELISZ celebrating first place during Podium ceremony of the Race 2 of FIA WTCC 2017 World Touring Car Championship Race of Portugal, Vila Real, June 25, 2017. (Photo by Bruno Barros / DPI / NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Amint arról beszámoltunk, Michelisz Norberttől 27,5 pontot levontak, csapatát, a Hondát pedig kizárták a WTCC két héttel ezelőtti, kínai nagydíjáról, mert szabálytalan motorral versenyeztek. A döntés után az egyik legnépszerűbb magyar sportoló Facebook-oldalán elszabadultak az indulatok.

A Michelisz-rajongók közül néhányan minősíthetetlen stílusban szidják a FIA-t, de a többség igyekezett józan hangot megütni. A hozzászólásokban többen felvetik, hogy a túraautó-világbajnokság komolysága lassan, de biztosan megkérdőjeleződik.

írta az egyik elkeseredett rajongó.

Egy másik kommentelő a következőket jegyezte meg:

Ahogy szerettem ezeket a versenyeket,úgy kezdem megutálni, innentől kezdve nem sok értelme van az egésznek."

Többen úgy vélik, hogy a magyar versenyzőnek csapatot kellene váltania.

"Nem ezt érdemli Norbi, hiszen kitűnő versenyző, a legjobb a WTCC-ben. Csapatot kellene váltania, mert ez a Honda nagyon gáz" - írta egy hozzászóló.

A 27,5 pont levonása után Michelisz Norbert összetettben a negyedik helyre csúszott vissza Forrás: NurPhoto/DPI/NurPhoto/Dpi

Michelisz Norbert igyekezett megnyugtatni a kedélyeket. Ez írta: "Rossz hírrel kezdődött a nap Japánban.

A magyar pilóta a pontlevonások után az összetettben a negyedik helyre csúszott vissza, hátránya a vezető Björkkel szemben 32,5 pont.

Ami viszont jó hír, hogy a most zajló Japán GP első szabadedzésén Michelisz Norbert volt a leggyorsabb.