Társoldalunk:

Michelisz Norbert újabb ezüstérmet szerzett

2017.12.20. 07:24

Igaz ugyan, hogy már véget ért a túraautó-világbajnokság, Michelisz Norbert át is vette a Nemzetközi Automobil Szövetségtől az összetettbeli második helyéért járó trófeát, most azonban újabb elismerésben részesült a magyar autóversenyző. A WTCC-vel szoros kapcsolatban álló újságírók ugyanis őt választották az év második legjobbjává a sorozaton belül. 

 

A titkos szavazáson 10 szavazattal Michelisz csapattársát, a portugál Tiago Monteirót választották az év versenyzőjévé annak ellenére, hogy a szezon második felében - a szünetben elszenvedett súlyos balesete miatt - nem is versenyzett. Addig azonban a kétszer tudott győzni, ötször állt dobogóra és 200 pontot szerzett. 

Michelisz Norbert itthon az év autóversenyzője lettForrás: Origo

A 18 országból - köztük Magyarországról - is voksoló újságírók egyöntetű véleménye alapján Michelisz Norbert érdemelte meg a második helyet: hét szavazatot kapott, míg a világbajnok Thed Björk mindössze ötöt. 

A www.fiawtcc.com a szavazók közül a hosszabbitas.hu szakértőjét, Lantos Andrást is idézi, aki azzal indokolta Micheliszre leadott voksát, hogy "háromszor lökték ki, a kínai eredményeit törölték, az utolsó fordulóban azonban mégis reális esélye volt arra, hogy világbajnok legyen, de a katari fékprobléma már túl sok volt a magyar versenyzőnek." 

Az újságírók az év csapatának a volvókat versenyeztető Polestar Cyan Racinget választották, második lett a Castrol Honda, harmadik a Sébastian Loeb Racing. 

Az év újonca Esteban Guerrieri lett.