Társoldalunk:

Michelisz Norbert lett az év legjobb túraautó-versenyzője!

2017.12.28. 18:03

Michelisz Norbertet választotta a 2017-es év legjobb túraautó-versenyzőjének a touringcartimes.com internetes szaklap. A WTCC sorozat összetett pontversenyében a második helyen végző magyar pilóta a WTCC, a TCR és a Supercar sorozat világbajnokát is maga mögé utasította.

A touringcartimes.com angol nyelvű szaklap 2007 óta tizenegyedik alkalommal választotta meg a szakág legjobb pilótáját. A legjobbnak járó elismerést öt versenysorozat - WTCC, TCR, Supercars, DTM és BTTC (ez a brit túraautó-bajnokság) - legjobb pilótái közül idén Michelisz Norbert érdemelte ki! A hazai elismerés után tehát a nemzetközi sem maradt el.

Biztonsági őr óvta Michelisz Norbertet, az egész falu ellene küzdött

Pár napja Michelisz Norbert a legnagyobb magyar autós siker, a túraautó-világbajnoki cím kapujában állt, de az ő és a szurkolók álma végül füstbe ment. Drukkerei közül sokan sírtak. Van azonban egy kis falu Baranyában, ahol - történjen bármi - mindig tárt karokkal várják haza. Michelisz Norbert szülőföldjén, Himesházán jártunk.

Az idei évvel megszűnő WTCC sorozat összetett pontversenyében a második helyen végző magyar pilóta méltatásánál a szerkesztők nem spóroltak az elismeréssel. 

"A 2017-es listánk csúcsán a magyar szupersztár, Michelisz Norbert található – írják, majd így folytatják. – Szoros verseny volt közte és a Supercars sorozat nagymenője, Scott McLaughlin között, de az egészen elképesztő kihívások, melyeket Michelisz az idén legyőzött, végül az ő javára döntöttek. Csapattársa borzalmas balesete (a portugál Tiago Monteiro a szezon utolsó harmadát kénytelen volt kihagyni egy hatalmas bukás miatt - a szerk.) egy csapásra lett a csapata első számú pilótája, majd egy rossz szezonkezdet után újra életet lehelt a világbajnoki reményeibe, és versenyről versenyre megközelítette a Volvósokat.

Michelisz Norbert akkor is a legjobb, ha éppen a másodikForrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

Habár a végső győzelem Thed Björké lett, három pole pozíciójával  és három főversenyen elért győzelmével Michelisz lett volna a világbajnok, ha a szezon hajrájában a csapata nem követ el hibákat.

A magyar pilóta elismerésének értékét növeli, hogy az említett Thed Björk csupán negyedik lett a listán, Michelisz pedig maga mögé utasította a Supercars világbajnokát (Jamie Whincup 3.), a TCR bajnokát (Jean-Karl Vernay 10.) és a DTM világbajnokát (René Rast, 8.) is. Azt pedig már meg sem említették, hogy a versenyzés mellett Michelisz csapatvezetőként is helytállt a szakágban, hiszen a TCR-ben induló M1RA csapata első helyen végzett a konstruktőrök versenyében.