Társoldalunk:

Csak párnán ülve lát ki a kamionból a magyar versenyzőnő

2017.12.29. 07:43

Az év utolsó napjaiban a szilveszter-ralin is indul, a szezonban viszont a KIA Picanto-kupában versenyez Vogel Adrienn. A 164 centis, ötven kilós pilótanő ideális alkat lenne egy Forma-autóba, ehelyett azonban egy 7 méter hosszú, 5,5 tonnás kamionnal kacérkodik. Kínában már ki is próbálta élesben, milyen amikor egy ilyen „böhöm jószág" nekilódul a versenypályán - írja a Bors.

"Amikor megindul a rajtrácson, az ahhoz hasonlít, mintha eldobnál egy baltát: nincs előtte akadály, mindent visz. Nagyon másként kell vezetni, mint egy KIA Picantót, amihez eddig szoktam. Eleve, hogy rendesen kilássak a szélvédőn, egy rakás kispárnára kellett ülnöm. A sebességváltót meg nem tudtam 12-es fokozatba kapcsolni, mert képtelen voltam annyira hátra állítani az ülést, hogy hozzáférjek. A pedálokat meg csak lábujjheggyel értem el. Ezzel együtt nagyon élveztem, és alig várom, hogy újra lehetőséget kapjak" - mesélte Vogel Adrienn.

Az OXXO Racing Teamnél már számolnak az első magyar kamionosnővel, akit 2019-ben indítanának az Európa-bajnoki sorozatban.

"Jövőre a KIA Picanto-kupában biztosan folytatom a versenyzést, és úgy néz ki, Kínába is visszavárnak" – tette hozzá a 34 éves pilóta, aki két éve már csak a versenyzésre koncentrál.