Társoldalunk:

Michelisz bajnokcsapata is Hyundaira vált

2018.02.23. 10:17

Hondák helyett Hyundai i30 N TCR-ekkel versenyez 2018-ban Michelisz Norbert csapata. A M1RA, mely tavaly újoncként megnyerte a TCR International Seriest, ugyanúgy a koreai gyártó autóira vált, mint a WTCR-ben induló Michelisz Norbert. 

Hivatalossá vált, hogy a M1RA a Hyundai Motorsporttal együttműködve, a dél-koreai gyártó technikai támogatását élvezve versenyezhet 2018-ban. A magyar csapat két új, i30 N TCR típusú versenyautóját tavaly fejlesztették a túraautó-világbajnok Gabriele Tarquini vezetésével. 2017-ben három versenyhétvégén is tesztelték az autókat a TCR nemzetközi bajnokságában és a TCR Európa-kupában. Az első hat verseny mérlege két győzelem, három dobogó, egy pole pozíció és három leggyorsabb kör volt.

Bári Dávid csapattulajdonos (balra) és Andrew Johns, a Hyundai Motorsport Customer Racing vezető értékesítőjeForrás: M1RA

„Jó érzés látni, hogy van eredménye a kemény munkának és több gyártó is szívesen dolgozott volna velünk 2018-ban, miután tavaly megnyertük a TCR nemzetközi csapatbajnoki címét – árulta el Bári Dávid, a M1RA csapatmenedzsere. – Többször jártam a Hyundai németországi bázisán, ahol egy fedél alatt fejlesztik a ralis és túraautós projektjeiket. Lenyűgöző a profizmus és az elhivatottság, amivel a TCR-projekthez hozzáállnak. Büszke vagyok, hogy egy ilyen szervezet értéket látott bennünk, és az eddigi információk alapján hiszek benne, hogy az i30 N TCR-rel a miénk lehet az egyik legerősebb csomag a kategóriában. Ahhoz, hogy kihozzuk a maximumot a csapatunkban rejlő lehetőségekből, szoros kapcsolatra van szükségünk egy elszánt gyártóval, úgyhogy alig várom a közös munkát."

Michelisz Norbert már korábban bejelentette, hogy szakít a Hondával és idén a Hyundai gyári versenyzője leszForrás:Michelisz Norbert

„Boldogok vagyunk, hogy a M1RA-t üdvözölhetjük a Hyundai Motorsport partnerei között az i30 N TCR-rel ebben a szezonban – nyilatkozta Andrew Johns, a Hyundai Motorsport Customer Racing vezető értékesítője. – Azzal, hogy tavaly megnyerték a TCR International csapatbajnoki címét, bebizonyították, hogy félelmetesen profi társaságról van szó. Biztosak vagyunk benne, hogy a már most kitűnő eredményekkel rendelkező M1RA az i30 N TCR-rel győzelmekért fog harcolni idén, akármelyik bajnokságban induljon is el. Lelkesen fogjuk támogatni a csapatot és versenyzőit az előttünk álló szezonban."

Az egyelőre nem dőlt el, hogy a M1RA melyik bajnokságban áll rajthoz a Hyundaijokkal, de a TCR nemzetközi sorozatának csapatbajnokaként erős ellenfelekkel versenyezne 2018-ban is.

Több lehetőségünk van az idei szezonra, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan megtaláljuk a legjobb megoldást. Az európai TCR-sorozatok elérhetőnek tűnnek, de továbbra is dolgozunk azon, hogy a világkupa versenyein is ott lehessünk" – tette hozzá Bári Dávid.