Társoldalunk:

Nem kizárt, hogy Pastor Maldonado is Michelisz ellenfele lesz

2018.04.01. 15:55

Nem is annyira a köridőkről, mint inkább a puhatolózásról, a boxutcában terjedő pletykákról, az ismerkedésről, a bemutatkozásról szólt a 2018-ban rajtoló túraautó-világkupa szezon előtti hivatalos, kollektív tesztje. A sajtónappal egybekötött menetpróbára az Origót is meghívta a szervező EuroSport Events.

Több csata, több előzés, több ütközés, mindenből több" - ez a szlogenje az idén bemutatkozó túraautó-világkupának. Szintén a WTCR jelmondata lett a versenyezz keményen, vagy menj haza" felszólítás is. Nem véletlen, hogy ilyen hangzatos és ígéretes mondatokkal hirdeti a szériát a promóter: a Forma-1-hez hasonlóan a túraautózás csúcsát is szeretnék még népszerűbbé tenni. Mindehhez az eddigieknél is több izgalmat, látványos csatákat ígérnek a pilóták és a jogtulajdonos is. Utóbbi arról se tett le, hogy Pastor Maldonadót is a sorozatba csábítsa.

Több verseny, több néző

A WTCR promótere, François Ribeiro tökéletesen tisztában van vele, hogy az újságírókon legalább annyira múlik a sorozat sikere, mint a versenyzőkön. Nem véletlen, hogy az idei volt az elmúlt évek legnagyobb szezon előtti sajtóeseménye: nagyjából száz újságírót utaztattak a világ minden tájáról a katalóniai pályára, hogy aztán hírét vigyék az április 7-én, Marokkóban kezdődő bajnokságnak. A túraautó-világbajnokság (WTCC) és a TCR International Series összeolvadásából létrejött világkupától a versenyzők és a csapatok is sokat remélnek, elsősorban azért, mert a TCR-es autók - melyekkel a mezőny tagjai idén mennek - sokkal robusztusabbak, strapabíróbbak, mint a WTCC-ben futott TC1-es autók voltak. Ez pedig garancia arra, hogy az ellenfelek nem fogják kímélni egymást, ha pozíciószerzésről lesz szó.

A WTCR versenyzői 2018-banForrás: Paulo maria / DPPI/Paulo Maria

François Ribeiro is biztos abban, hogy bőven lesz mit nézni idén, főleg azért, mert az eddigi egy időmérő - két verseny szisztéma helyett sokkal sűrűbb hétvégi programok jönnek. Mindenki őrültnek tartott, mikor kitaláltam, hogy két időmérőből és három versenyből álljanak a fordulók. Kitartottam az elgondolásom mellett, és tudom, hogy működni fog. A nézők nagyon fontosak, minél több akciót, minél több versenyt akarnak látni. A közösségi média is ugyanilyen komoly tényező, ezért például a szombati időmérő és a futam az EuroSporton nem, csak a közösségi oldalakon lesz látható" - mondta a sorozat promótere. Ez azonban nem jelenti azt, hogy internet nélkül bárki is lemaradna az eseményekről, Magyarországon az M4 Sport az összes WTCR-hétvége versenyét közvetíti majd, hacsak nem ütközik más sporteseményekkel.

François Ribeiro mindent megtesz a WTCR népszerűsítéséértForrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

A médiaforradalom mellett arra is odafigyel a jogtulajdonos, hogy minél nagyobb nevek körözzenek a pályákon. Beszáll a bajnokságba az élő legenda, Gianni Morbidelli, valamint a túraautózás egyik öreg rókája, Fabrizio Giovanardi is. Sőt, van rá esély, hogy akár a Forma-1-ből ismert Pastor Maldonado is csatlakozzon a sorozathoz.

Legendák egy csapatban: Gianni Morbidelli (balra) és Fabrizio Giovanardi, a Team Mulsanne versenyzői, Alfa Romeo Giulietta TCR-rel mennek idénForrás: Francois Flamand / DPPI/Francois Flamand

Igazak a pletykák, tényleg mindent megtettem azért, hogy Pastor is a mezőny tagja legyen. Az utolsó pillanatig egyeztettünk. Aztán nagyjából két hete a WTCR-en kívülről, a FIA World Endurance Championshipből kapta a számára legelőnyösebb ajánlatot. Nem mondhattam mást, csak azt, hogy fogadja el. Ettől függetlenül még nem tettem le róla, hogy elcsábítsam, elképzelhető, hogy egy-egy verseny erejéig beugrik majd hozzánk. Amint lesz lehetőségem arra, hogy autót biztosítsak neki, meg fogom tenni, még idén" - árulta el François Ribeiro.

Pastor Maldonado bármikor beugorhat a WTCR-beForrás: --

Ha ebből valóság lesz, akkor megtörténhet, hogy az egyik leghírhedtebb formaautós pilóta lesz Michelisz Norbert, valamint Nagy Norbert és Szabó Zsolt Dávid ellenfele a WTCR-ben. Ha pedig mindez a Hungaroringen jönne össze - kicsi rá az esély -, akkor összesen öt magyar ellen kellene mennie Pastor Maldonadónak. A túraautó-világkupa ugyanis az úgynevezett szabadkártyák révén minden fordulón lehetőséget ad két helyi pilótának, hogy beszálljon a versenybe. Ribeiro azt nem árulta el, melyik két magyar pilótával egészül ki a hungaroringi hétvége április 28-án - hiszen a bejelentés mindig a csapatok dolga -, azt viszont elmondta, hogy már megegyezett az érintettekkel.

Nincs még vége, lapozzon a folytatáshoz!

Előző
  • 1
  • 2
Következő