Társoldalunk:

Herczig két szakasz után hetedik a rali-Eb görögországi futamán

2018.06.01. 20:59

Két gyorsaságit teljesített a rali–Európa-bajnokság mezőnye az Akropolisz-rali első napján. A Mol Racing Team színeiben versenyző Herczig Norbert és navigátora, Ferencz Ramón a hetedik helyen zárta a pénteket.

A négyszeres abszolút magyar bajnok versenyző hátránya 49 másodperc az éllovas Alekszejy Lukjanuk mögött, de csak 16 másodperc a második helyen álló norvég Eyvind Brynildsenhez képest. Herczig Norbert az Origónak azt mondta, kemény és fárasztó napon vannak túl. 

Herczig két szakasz után hetedik a rali-Eb görögországi futamánForrás: FLAT-OUT media agency/Sven Kollus

Ennyit még soha nem ültem autóban etapon, az összekötő szakaszok sokkal hosszabbak voltak, mint a gyorsaságik. A szervezők tréleren vitték el az autókat innen, Lamiából a 230 km-re lévő Akropolisz lábához, ott megcsináltuk a hivatalos rajtceremóniát. Azután 56 km-t autóztunk az első gyorsaságihoz, majd annak a végén 80 km autópálya következett a második gyorsasági szakaszhoz. Onnan vissza Lamiába. Összesen 260 km-t ültünk az összekötő szakaszokon, és ezeket az autókat nem erre találták ki, rázkódik, kényelmetlen, volt, hogy bal lábbal nyomtam a gázt, már annyira elfáradtam. Ráadásul a gumikkal is spórolni kellett vasárnapra, úgyhogy nem mehettünk gyorsan."

A mezőnyre szombaton hat, vasárnap négy gyorsasági vár. A szombati lesz a keményebb nap. Herczig Norbert azt mondta, azért, mert az egyik legendás szakaszon hatalmas, fej-, helyenként féltest nagyságú sziklákon kell majd átkelniük. A 30 fok, a hatalmas por és a kevés árnyék ellenére a pilóta nagyon élvezi a rali-Eb görögországi fordulóját.

Herczig Norbertnek forrósággal, porral és féltest nagyságú sziklákkal kell megküzdenieForrás: FLAT-OUT media agency/Sven Kollus

„Ez a harmadik versenyünk Ramónnal, megvan köztünk az összhang. Közben látom, hogy a mezőnyben is kezdenek megismerni és elfogadni, és ami nagyon fontos, érzem, hogy úgy tudok az elejéhez közel autózni, hogy még mindig van bennem tartalék" - mondta az Origónak Herczig Norbert.

A mezőny másik magyarja, ifj. Érdi Tibor a 12. helyről várja a szombatot.