Társoldalunk:

Több ezer lóerő dübörög hétvégén a Hungaroringen

2018.06.14. 10:23

Szinte ellepik a kamionok most hétvégén a Hungaroringet. Második állomásához érkezik a kamion Európa-bajnokság, az olaszországi Misano után június 15-17-én a Mogyoród melletti pályán zúgnak fel a több mint ezer lóerős motorok. Kiss Norbert - nem túlzás - a Hungaroring királyaként látja vendégül ellenfeleit a hazai pályán.

Kamionversenyző karrierje alatt eddig tizenként hungaroringi futamon indult, amiből tízen dobogóra is állt. Hat időmérőből ötöt megnyert Magyarországon, tavaly pályacsúccsal szerezte meg a pole pozíciót.
Több mint ezer lóerőn és 5 tonnán uralkodni hazai közönség előtt - nincs ehhez fogható érzés, elmondhatatlanul várom, hogy megkezdődjön végre az itthoni hétvégénk!"
Kiss Norbert a misanói nyitóhétvégén két harmadik helyet is szerzett, de az egyiket technikai szabálytalanság miatt utólag elvették a magyar versenyzőtől és a Tankpool24 csapatától, így értékes pontokat vesztettek.

Kiss Norbert a 3-as rajtszámú kamionnal indul idénForrás: Kiss Norbi

"Ami megtörtént, azon már nem lehet változtatni, csak tanulni tudunk belőle, és odafigyelni, hogy még egyszer ne fordulhasson elő. Előre nézünk, tesszünk a dolgunkat. Mindent meg fogok tenni ezen a hétvégén azért, hogy a dobogóra állva hálálhassam meg a magyar szurkolók fantasztikus támogatását."

A kamion Eb mezőnyében ott lesz a magyar Oxxo Racing Team kamionja is.

A Kamion Eb hungaroringi hétvégéjének menetrendje:

Szombat:
09.00 - második szabadedzés
10.45 - első időmérő
13.20 - első futam
16.00 - második futam

Vasárnap:
09.00 - warm up
10.45 - második időmérő
13.15 - harmadik futam
15.45 - negyedik futam