Vágólapra másolva!
Az időmérőn megszerzett negyedik helyről rajtolva másodikkén ért célba Kiss Norbert a kamion Európa-bajnokság magyarországi fordulójának első versenyén.

A német Tankpool24 csapat magyar versenyzője a rajt utáni helyezkedéseket kihasználva a második-harmadik kanyarban előzni tudott, így az első körben máris fogott egy pozíciót.

"Egy körrel később Jochen Hahn megelőzte Adam Lackót, így nekem is nyílt hely, előrébb tudtam jönni, sikerült az előzés, már a második helyen voltam. Tudtam tartani a pozíciómat, a végén hibáztam egy picit, de azon már nem múlt semmi. Nagyon elégedett vagyok a helyezésemmel.

- mondta a verseny után Kiss Norbert az Origónak.

Negyedikről indult, második lett belőle Forrás: Kiss Norbi

A futamot Jochen Hahn nyerte meg, Kiss második lett, harmadik helyen pedig a mezőny egyetlen hölgy tagja, Steffi Halm futott be. A magyar OXXO Truck Racing Team kamionját vezető Ryan Smith a harmadik helyről indult, de egy ütközés miatt visszaesett, végül nyolcadik helyen ért célba.

Volt miért pezsgőt durrantani Forrás: Kiss Norbi

A második hungaroringi futamon az első nyolc helyezett fordított sorrendben rajtol, vagyis Kiss a hetedik helyről kezdi a délutáni versenyt.