Társoldalunk:

Kiss Norbert megint dobogóra állt, most a Nürburgringen

2018.06.30. 20:29

A kamion Európa-bajnokság harmadik hétvégéjén a Nürburgringen állt rajthoz Kiss Norbert, a Tankpool24 versenyzője. A szombathelyi pilóta a Hungaroringen megszerzett egy második és egy harmadik hely után rögtön egy dobogóval nyitott Németországban is, értékes pontokat szerezve a kamionsport hazájában.

A rendhagyó menetrend szerint már pénteken volt egy időmérő edzése a mezőnynek, Kiss Norbert ezen a negyedik helyet szerezte meg, amit aztán dobogóra tudott váltani a szombati első futamon.

Negyedik helyről rajtolva egy pozíciót javítottForrás: Kiss Norbert

"Az időmérőn sajnos csak negyedik lettem, de az első verseny aztán egész jól kijött. Láttam a lámpát, a külső íven meg tudtam előzni Rene Reinertet, aki aztán mögöttem bajba is keveredett, úgyhogy kis előnnyel, de meg tudtam tartani a harmadik helyet. Jó volt látni, hogy megvolt a tempónk. A fordított rajtrácsos versenyen így a hatodik helyről indultam. Nagyon kalandos volt az egész futam, főleg az első néhány kanyar. Feljöttem a negyedik helyre, sikerült a tavalyi csapattársamat megelőzni, utána utolértem Adam Lackót, de hiába volt nagyon lassú, nem volt lehetőség az előzésre, kilökni meg nem akartam. Egész versenyen nem találtam rajta fogást, így nem sikerült felállni a dobogóra, de sok pontot szereztem. Összességében jó volt, jól jöttem ki a mezőny közepi csatározásokból" - nyilatkozta Kiss Norbert a második futam után.

Megint dobogónForrás: Kiss Norbert

Vasárnap délelőtt újabb időmérő, majd két verseny vár a kamion Európa-bajnokság mezőnyére a Nürburgringen.