Vágólapra másolva!
Vagány, de nem őrült. Igényes és interaktív – az egész család számára szórakoztató. A Pickup 4x4 Fesztivált tavaly rendezték meg először a Hungaroring Off Road Centrumában, a nagy sikerre való tekintettel pedig az idén is visszatérnek a terepjárózás szerelmesei az ország legnagyobb sportlétesítményének vadregényes erdejébe.

A július 14-én tartandó rendezvényen egész nap off road- és vezetéstechnikai programokkal várják az érdeklődőket épített pályákon és természetes erdei környezetben. A fesztivál kiállítókkal, koncertekkel, gyerekprogramokkal válik teljessé a Hungaroring szívében.

Lesz minden, amitől feszitvál egy fesztivál Forrás: Groupama Tanpálya

A bemelegítés már napokkal a rendezvény előtt elkezdődött, ugyanis vannak önként jelentkező terepjárósok, akik a sétáló jeggyel érkező vendégeket viszik majd „dzsungel-taxizni" a fesztiválon. Őket képezték ki egy off road tréning keretében a Tanpálya tapasztalt instruktorai.

Mindenki próbára teheti saját, és autója tudását is Forrás: Feher_Csaba

A betétprogramok is elképesztő izgalmakat ígérnek: a világ egyik legnépszerűbb extrém sorozata a sportfavágás, a STIHL Timbersports magyar bajnokságot pedig a Ringen rendezik meg. Tizenkét sportoló, hat versenyszám, három forduló – akárcsak a technikai sportokban, itt is legalább annyira fontos a gyorsaság, a pontosság és a biztonság, mint a nyers erő.

A terepjárók pilótáin kívül a személyautókkal érkezőket is várják: előregisztrációval "instant" vezetéstechnikai tréningen vehetnek részt a Tanpálya csúszós tesztpályáin.