Társoldalunk:

Újabb magyar autósiker Szlovákiában: Kiss Norbert győzött a kamion-Eb-n

2018.07.15. 17:48

Michelisz Norbert után egy másik Norbert, Kiss is a dobogó tetejére állhatott Szlovákiában. A Dunaszerdahely melletti Szlovákia Ringen egyszerre zajlott a túraautó-világkupa és a kamion Európa-bajnokság aktuális hétvégéje, a Tankpool24 csapat magyar versenyzője pedig utóbbi negyedik futamát a harmadik helyről rajtolva megnyerte. 

A kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző a hétvége másik három versenyén két negyedik és egy hatodik helyet szerzett, az utolsó futamon azonban nem volt nála gyorsabb.

Kiss Norbert 2017 után idén is futamgyőztes SzlovákiábanForrás: Kiss Norbert Média

A kamion-Eb szabályai szerint a délelőtti első verseny első nyolc befutója fordított rajtrács alapján indulhat a délutáni futamon. Mivel Kiss Norbert hatodik helyen ért célba vasárnap délelőtt, a hétvége záró versenyén a harmadik helyről várhatta a rajtot. Már rögtön a piros lámpák kialvása után pozíciót fogott, majd okos versenyzéssel, remekül taktikázva a második helyről támadta, majd meg is előzte Reinertet, aki még egy 10 másodperces büntetést is kapott. 

Kiss Norbert a dobogó tetejénForrás: Origo

Kiss Norbertnek ez az első futamgyőzelme az idei szezonban. Szlovákia szerencsét hoz a magyar versenyzőnek, tavaly is nyerni tudott a Dunaszerdahely melletti pályán. 

Magyar szempontból káprázatosan sikerült ez a hétvége Szlovákiában: előbb a Zengő Motorsport versenyzője, Nagy Norbert állhatott dobogóra szombaton, miután második lett a túraautó-világkupa fordított rajtrácsos szombati versenyén. Azután vasárnap délben Michelisz Norbert foglalta el a dobogó tetejét, hiszen megnyerte a WTCR főfutamát, majd Kiss Norbert is első helynek örülhetett a kamion-Eb negyedik versenyén.