Vágólapra másolva!
A csehországi Mostban folytatódott a kamion Európa-bajnokság (FIA ETRC) 2018-as szezonja a nyári szünet után. A német Tankpool24 csapat Mercedes kamionját vezető Kiss Norbert a hétvége négy versenyéből kettőn dobogóra állhatott.

A szombati időmérőn hiába lett második a szombathelyi versenyző, egy büntetés miatt három hellyel visszasorolták, így az ötödik helyről indulhatott az első versenyen. Ötödikként ért célba, a fordított rajtrácsos második futamon viszont tudott javítani, ott harmadik lett.

A vasárnapi kvalifikáción a harmadik legjobb időt autózta Kiss, ezt negyedik helyre tudta váltani a hétvége harmadik versenyén. A negyedik - fordított rajtrácsos - futamon második lett, így másodszor is dobogóra állhatott a hétvégén.

Kiss Norbert kamion Eb Forrás: Kiss Norbi Média

A csapat pénteken végig küzdött a motorral, hiszen ez volt a fejlesztések első éles próbája. Vasárnap is folytatták a beállításokat. "Összességében elégedett vagyok, de van még hová előrelépni.

Két hét van még hátra Zolderig, dolgozunk tovább a minél jobb eredményekért" - foglalta össze a hétvégi tapasztalatokat Kiss Norbert.

A kamion Európa-bajnokság 2018-as idénye szeptember 15-16-án a belgiumi Zolderben folytatódik, Kiss Norbert továbbra is harmadik helyen áll összetettben.