Társoldalunk:

Álomszerűre sikerült Szabó Krisztián bemutatkozása

2018.09.03. 10:39

A kétszeres Super 1600-as Európa-bajnok Szabó Krisztián most hétvégén mutatkozott be Mattias Ekström csapata, az EKS színeiben. A magyar versenyző az Euro RX negyedik fordulóján, a franciaországi Loheacban egész hétvégén az élmezőnyben autózott az Audi S1 Supercarral, végül dobogóra is állhatott.

Szabó idei első Eb futamán a szombati első kvalifikációs futamot rögtön megnyerte, majd a további kvalifikációs futamokon második és kétszer negyedik lett. Ezek második helyet értek a köztes eredménylistán, majd a második elődöntőben jött egy újabb első hely, végül a döntőben a dobogót érő második hely a 80 ezres közönség előtt.

Új kategóriájában rögtön második hellyel nyitott Szabó KrisztiánForrás: EKS

Azt hiszem, elégedett lehetek elsőre egy második hellyel. Elég konstans köridőket sikerült teljesítenem, leszámítva az elsőt és a jokert egy-két tizeden belül autóztam, még a hatodikban is, amikor a gumik már eléggé elmelegedtek és elkoptak" - értékelte a hétvégét Szabó Krisztián.

Szabó Krisztián ralikrossz erxForrás: EKS

A magyar versenyző úgy érzi, hamar megtalálta a közös hangot a kétliteres, turbós géposztállyal: "Mindenképpen úgy érzem, nekem való ez a kategória, szeretném itt folytatni, idén még egy versenyem hátravan. Különösen örülök annak, hogy a csapat is örült, láttam rajtuk, hogy őszintén boldogok és elégedettek velem. Két hét múlva következik Riga, ahol szeretnék eggyel előrébb lépni!" – árulta el terveit a 26 bajnoki pontot is begyűjtő versenyző.