Társoldalunk:

A szezon legrosszabb hétvégéjén van túl Kiss Norbert

2018.09.17. 12:19

Bár pontszerző helyekkel kezdte a kamion Európa-bajnokság belgiumi hétvégéjét Kiss Norbert, a Tankpool24 csapat kétszeres Európa-bajnok versenyzője mégis csalódottan kommentálta a szombati negyedik és nyolcadik helyét Zolderben.

Az Eb-sorozat hatodik állomásán már az időmérő sem sikerült jól, a magyar klasszis csak a hatodik helyről várhatta a rajtot, majd az első futamon ugyan két hellyel előrébb tudta magát küzdeni, de akkor meg a versenybírákkal gyűlt meg a baja egy levágott kanyar miatt.

"Sikerült elmagyarázni a bíráknak, hogy miért történtek úgy a dolgok, ahogy történtek. Figyelmeztetést kaptam csak, de a negyedik helyem megmaradt" – mondta a futam után Kiss Norbert.

Küzdelmes hétvége volt ez Kiss Norbert (3) számáraForrás: norbikiss.slickpic.com

Ez akár lendületet is adhatott volna neki, azonban a fordított rajtrácsos futam még rosszabbul sikerült, mint az első verseny.

A rajt után kétszer is nekem jöttek, valahogy nem működött jól a kamion. Nem tudtam olyan tempót menni, amilyet szerettem volna. Folyamatosan csúsztam vissza, nyolcadik lettem. Egyáltalán nem vagyok elégedett, nem mennek úgy a dolgok, ahogy számítottunk rá" – kommentálta a második futamon történteket.

Bár a magyar klasszis a vasárnapi időmérőn a Q1-ből a legjobb idővel jutott tovább a Superpole-ba, de ott sajnos csak az ötödik helyre tudta magát kvalifikálni. A versenyen ezt a pozíciót sikerült megőriznie a célig, de egy kisebb koccanás miatt 30 mp-es büntetést róttak ki rá, így végül nem szerzett pontot.

A hétvége utolsó futamát a 12. helyről kezdhette meg, és ugyan ötödikként ért célba, de ettől még tény marad, hogy ez volt az első olyan hétvége az idei szezon során, amikor egyszer sem állhatott fel a dobogóra a szombathelyi pilóta.

Volt dolga bőven a Tankpool24 csapatnakForrás: norbikiss.slickpic.com

„Nagyon igazságtalannak tartom a versenybírók ítéletét, illetve a kiszabott büntetéseket. Olyan dologért büntettek meg, amihez hasonló eseteket máskor, másoknak még csak nem is szoktak vizsgálni. Az F1-ben 5-10 másodperces büntetéseket szabnak ki olyankor, amikor bajnokesélyes versenyzők egymást lökik ki a rajtnál. Ezzel szemben én 30 másodpercet kaptam egy olyan koccanásért, ahol senki nem esett ki, sőt az ellenfelem tulajdonképpen előnyhöz jutott azáltal, hogy hátulról meglöktem. Nagyon csalódott vagyok. Ezzel teljesen tönkretették a teljes vasárnapomat. Bár a második versenyen sikerült feljönnöm az ötödik helyre, de igazából ez most egyáltalán nem vígasztal" – adott hangot csalódottságának az utolsó futam után Kiss Norbert.

A bajnokság a franciaországi Le Mans-ban folytatódik szeptember 29-30-án.