Társoldalunk:

Magyarázkodik a verekedő szerb autóversenyző

2018.09.25. 13:13

Képtelen volt megfékezni indulatait a szerb Dusan Borkovic a TCR Európa-kupa múlt hétvégi, monzai fordulóján. A Target Competition versenyzője többekkel is szóváltásba keveredett a második futam után a boxutcában, videó is készült róla,  ahogy megüti vagy próbálja megütni a bajnokságot vezető spanyol Mikel Azcona nagybátyját. Ebben a sorozatban vesz részt Michelisz Norbert csapata, a M1RA, és az ott versenyző Nagy Dániel, valamint a Hell Energy Racing with KCMG Hondájával Tassi Attila is.

Borkovic most nyilatkozatban kért elnézést minden érintettől, egyben szeretné lezárni az ügyet.

"Nem akarok tovább foglalkozni a történtekkel, azzal sem, hogy mit ír a sajtó. Mindig is elleneztem a fizikai erőszak minden formáját, a békés megoldások híve vagyok. A reakcióm viszont, ami a videón látható, egyértelműen túl sok volt, emiatt szeretnék bocsánatot kérni.

Dusan Borkovic itt épp higgadtForrás: Dusan Borkovic Facebook

Szeretném kifejezni a legmélyebb sajnálatomat a versenytársaknak, a csapatoknak, a szervezőknek, az FIA-nak és különösen a rajongóknak. Az autósport az életem, túlságosan szeretem és tisztelem ahhoz, hogy engedjem, hogy a történtek nyomot hagyjanak az említettek közül bárkiben, vagy bennem. Biztos vagyok benne, hogy rendbe fogom hozni az egészet. Köszönöm a támogatásotokat és a megértéseteket."

Borkovicot utológasan kizárták a monzai hétvégéről, így tíz ponttól búcsúzhatott a heves vérmérsékletű szerb. Az ügynek további következményei lehetnek, mivel a történtek a TCR Európa-kupa hivatalos felügyeleti szervéhez, a Portugál Autósport Szövetséghez került.