Társoldalunk:

Két keréken készült Ázsiára a zengős pilóta

2018.09.27. 09:00

Egyszerre lesz komoly kihívás és igazi kaland Nagy Norbert számára a túraautó-világkupa következő két kínai fordulója. A Zengő Motorsport versenyzője nemhogy a ningbói és a wuhani pályán, de Ázsiában sem járt korábban. A WTCR szlovákiai hétvégéjén második helyet szerző fiatal pilóta azonban felkészült a hosszú repülőúttal és az időeltolódással járó nehézségekre is.

"A crossfit edzések mellé a hosszú szünetben elkezdtem a konditermi edzéseket is a korábbi világbajnok fitneszmodell, személyi edző Zsigmond Regina segítségével. És mivel nagyon szeretem a természetet, igyekeztem a szabadban is sokat mozogni. Zelenij Linda spinningoktató, hobbikerékpáros adott hasznos tippeket és mutatott izgalmas helyeket Budapest környékén. A biciklizés egyáltalán nem áll tőlem távol, nagyon szeretek bringázni, igazából mindegy, hogy négy vagy két kerék van alattam" - árulta el felkészülése részleteit Nagy Norbert.

Nagy Norbert alól két kerék hiányzott a felkészülés alattForrás: Nagy Norbert Média

Az erőnléti edzések mellett természetesen technikailag is készült a kínai helyszínekre a fiatal pilóta. "Ningbóban mentek már páran a mezőnyből, de utána Wuhan szerencsére mindenkinek új lesz. Szimulátoron egyik helyszín sincs meg, úgyhogy belső kamerás felvételeket nézve próbáltam felkészülni a pályákból. Ningbo jó lehet a Cupráknak, a wuhani pedig egy kőkemény utcai pálya lesz, hasonlít kicsit Portugáliára, de ez fekszik a stílusomnak. Van már annyi versenyrutinom, hogy fél óra alatt el tudjam sajátítani a pályákat."

A WTCR szlovákiai hétvégéjén második lett a fordított rajtrácsos versenyenForrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

A WTCR mezőnye szeptember 28-a és 30-a között a kínai Ningbóba érkezik, majd egy héttel később, október 5-e és 7-e között ugyancsak Kínában, Wuhanban folytatódik a sorozat.

A WTCR ningbói hétvégéjének programja magyar idő szerint:

Szeptember 28., péntek

6.40 - első szabadedzés
9.20 - második szabadedzés

Szeptember 29., szombat

5.00 - első időmérő
9.30 - első futam

Szeptember 30. vasárnap

3.00 - második időmérő
8.20 - második futam
9.40 - harmadik futam