Két keréken készült Ázsiára a zengős pilóta

AUTO - WTCR  SLOVAKIA 2018 auto championnat du monde circuit course fia motorsport slovaquie tourisme wtcr juillet NAGY Norbert, (hun), Seat Cupra TCR team Zengo Motorsport, portrait during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup race of Slovakia at Slova
NAGY Norbert, (hun), Seat Cupra TCR team Zengo Motorsport, portrait during the 2018 FIA WTCR World Touring Car cup race of Slovakia at Slovakia Ring, from july 13 to 15 - Photo Jean Michel Le Meur / DPPI
Vágólapra másolva!
Egyszerre lesz komoly kihívás és igazi kaland Nagy Norbert számára a túraautó-világkupa következő két kínai fordulója. A Zengő Motorsport versenyzője nemhogy a ningbói és a wuhani pályán, de Ázsiában sem járt korábban. A WTCR szlovákiai hétvégéjén második helyet szerző fiatal pilóta azonban felkészült a hosszú repülőúttal és az időeltolódással járó nehézségekre is.

"A crossfit edzések mellé a hosszú szünetben elkezdtem a konditermi edzéseket is a korábbi világbajnok fitneszmodell, személyi edző Zsigmond Regina segítségével. És mivel nagyon szeretem a természetet, igyekeztem a szabadban is sokat mozogni. Zelenij Linda spinningoktató, hobbikerékpáros adott hasznos tippeket és mutatott izgalmas helyeket Budapest környékén.

igazából mindegy, hogy négy vagy két kerék van alattam" - árulta el felkészülése részleteit Nagy Norbert.

Nagy Norbert alól két kerék hiányzott a felkészülés alatt Forrás: Nagy Norbert Média

Az erőnléti edzések mellett természetesen technikailag is készült a kínai helyszínekre a fiatal pilóta. "Ningbóban mentek már páran a mezőnyből, de utána Wuhan szerencsére mindenkinek új lesz.

Szimulátoron egyik helyszín sincs meg, úgyhogy belső kamerás felvételeket nézve próbáltam felkészülni a pályákból.

Ningbo jó lehet a Cupráknak, a wuhani pedig egy kőkemény utcai pálya lesz, hasonlít kicsit Portugáliára, de ez fekszik a stílusomnak. Van már annyi versenyrutinom, hogy fél óra alatt el tudjam sajátítani a pályákat."

A WTCR szlovákiai hétvégéjén második lett a fordított rajtrácsos versenyen Forrás: Jean Michel Le Meur / DPPI/Jean Michel Le Meur

A WTCR mezőnye szeptember 28-a és 30-a között a kínai Ningbóba érkezik, majd egy héttel később, október 5-e és 7-e között ugyancsak Kínában, Wuhanban folytatódik a sorozat.

A WTCR ningbói hétvégéjének programja magyar idő szerint:

Szeptember 28., péntek

6.40 - első szabadedzés
9.20 - második szabadedzés

Szeptember 29., szombat

5.00 - első időmérő
9.30 - első futam

Szeptember 30. vasárnap

3.00 - második időmérő
8.20 - második futam
9.40 - harmadik futam

Helyezés Versenyző Csapat Pont
1. Max Verstappen Oracle Red Bull Racing 110
2. Sergio Pérez Oracle Red Bull Racing 85
3. Charles Leclerc Scuderia Ferrari 76
4. Carlos Sainz Jr. Scuderia Ferrari 69
5. Lando Norris McLaren F1 Team 58
6. Oscar Piastri McLaren F1 Team 38
7. George Russell Mercedes-AMG 33
8. Fernando Alonso Aston Martin Aramco F1 Team 31
9. Lewis Hamilton Mercedes-AMG 19
10. Lance Stroll Aston Martin Aramco F1 Team 9
Teljes lista