Társoldalunk:

Michelisz hétvégéje: Leszakadt kipufogó, piros zászló, ötödik hely

2018.09.30. 10:44

Amit lehetett, kihozott a kínai hétvégéből Michelisz Norbert. A BRC Racing Team magyar versenyzője a szombati időmérőn megszerzett harmadik helye után vasárnap - magyar idő szerint - hajnalban második lett a második kvalifikáción, így a fordított rajtrácsos második versenyen a kilencedik helyről, a fő futamon a másodikról indulhatott. 

A fordított rajtrácsos futam rajtja utáni tülekedésben Nathanael Berthon olyan nagy erővel ütötte meg Michelisz Hyundai i30 N TCR-ét, hogy leszakadt a magyar autójának kipufogója. Szemmel láthatóan egész verseny alatt vigyázott a kocsira, a fő futamra tartalékolt. A kisebb-nagyobb csatákkal tarkított futamon már nem tudott javítani, így a kilencedik helyen ért célba Michelisz Norbert. Yvan Muller nyert, Bennani lett a második, Guerrieri a harmadik.

Megint volt bőven hullámvasút a hétvégén a magyar versenyzőnekForrás: FIA WTCR

A két verseny közötti rövid szervizidőszakban sikerült rendbehozni az autót a BRC-nek, így a fő futamon Michelisz elfoglalhatta a második rajthelyet. A startnál azonban elvesztette pozícióját, csapattársa, Gabriele Tarquini és a Comtoyou Racing Audijával Denis Dupont is megelőzte, miközben Thed Björk senkitől sem zavartatva autózott az első helyen. 

A verseny utolsó harmadában piros zászlóval intették le a futamot, mert megsérült a rázókő. Hosszú perceken át javították a pályaelemet, végül egy gumibála beemelésével oldották meg a problémát, így a kényszerszünet után a biztonsági autó mögül rajtolhatott újra a mezőny. Michelisz egészen az utolsó körig tartani tudta a negyedik helyet, de Vervisch támadását már nem tudta visszaverni. Lecsúszott a pályáról, megsérült az autója is, az ötödik hely azonban végül meglett.

A fő futamot Thed Björk nyerte meg, Gabriele Tarquini lett a második és Denis Dupont a harmadik. 

Összetettben Tarquini vezet 241 ponttal, Björk a második 233 ponttal, Muller a harmadik 232-vel, Michelisznek a negyedik helyen 197 pontja van.

Folytatás egy hét múlva, szintén Kínában, egy utcai pályán Wuhanban.